реклама

реклама

У Черкасах, як завжди, на місцевих виборах відбувається боротьба не ідей і пропозицій, а тіньових впливів за те, щоб не допустити до виборів конкурентів, заявив під час сьогоднішньої прес-конференції міський голова, який бореться за переобрання на свою посаду, Сергій Одарич.


– Ми мали таку ситуацію в 2006 році, коли свавільно в ніч перед голосуванням знімали тодішнього мера Анатолія Волошина, потім не менш свавільно через два дні після виборів судовими рішеннями заднім числом знімали переможця виборів Валерія Пащенка, потім, уже влітку, знімали мене, згодом – знов знімали, восени... Аналогічні спроби були в 2010 році. На жаль, кожні вибори один і той самий сценарій – намагання не допустити до участі в голосуванні тих кандидатів, які реально опонують місцевому криміналітету, який зрісся з правоохоронними органами і державною владою, – наголосив Сергій Олегович.

Міський голова, лідер Партії вільних демократів (ПВД) Сергій Одарич стверджує, що на сьогодні існує умисний, глибоко продуманий злочин проти виборчих прав громадян, який уже близько місяця реалізовується в Черкасах. Саме таким чином пан Одарич охарактеризував намагання міської виборчої комісії зняти з виборів спочатку 12 кандидатів від ПВД, а відтак і всіх представників цієї партії, в тому числі й самого Одарича. Нагадаємо, що врешті решт ЦВК розпустила міську виборчу комісію та сформувала новий її склад. Однак і новий склад на вчорашньому засіданні не зміг відновити в правах кандидатів представників ПВД та Сергія Одарича (7 – за, 11 – утрималися).


Тим часом уже надруковано виборчі бюлетені без прізвищ представників цієї політсили, і на це витрачено 1 млн 200 тис грн бюджетних коштів.

– Якщо ми проаналізуємо, хто в комісії попереднього складу голосував за незаконні рішення, і в комісії цього складу утримується, то ми побачимо, що це – представники Блоку Петра Порошенка і тих політичних сил, які з цим блоком афільовані – «УДАР» і «Народний фронт», – наголосив пан Одарич. – Мені дуже прикро, що міська організація Блоку Петра Порошенка повністю контролюється кримінальним світом. Всі ми стали свідком, що ключова особа, яка керує виборчими комісіями обох складів, – це пан Бородай, людина, яка мала проблеми з законом, а сьогодні керує Блоком Петра Порошенка в Черкасах і формує виборчий список цього Блоку.

За даними Сергія Одарича, до списку БПП ввійшли особи, близькі до черкаського підприємця Андрія Бородая.

– Сьогодні ми бачимо, що Блок Петра Порошенка в Черкасах повністю зрісся з мафією, – сказав Одарич.

За словами міського голови, про події, пов’язані з виборчим процесом у Черкасах, він та його команда повідомили правоохоронним органам, а також Генеральній прокуратурі, Адміністрації Президента і секретареві РНБО України Олександра Турчинова.

– УМВС сформувало слідчу групу, але на чолі цієї групи поставили молоду дівчину без досвіду роботи, – дорікає міський голова. – Дійшло до того, що Центральна виборча комісія була змушена вказувати правоохоронцям, який саме злочин скоєно... Рішення суду не виконуються, і мене дивує спокійна реакція прокуратури на це.

Тим часом, за словами Сергія Одарича, діями міської виборчої комісії порушено права виборців, кандидатів на виборах до міськради та на посаду міського голови, а також членів ЦВК.

– Час іде, але представники нашої політичної сили не можуть проводити повноцінну агітаційну компанію. Все це – стаття Кримінального кодексу, перешкоджання у вільному здійсненні агітації, – наголошує Сергій Одарич. – Я тиждень не можу агітувати за себе як за кандидата в міські голови!

З огляду на це пан Одарич звернувся до Президента України Петра Порошенка.

– По-перше, я звертаюся до нього як Глави держави і гаранта дотримання конституційних прав і свобод людини і громадянина – прошу втрутитися в ситуацію і відновити законні права громадян обирати і бути обраними!.. Крім того, я звертаюся до Петра Порошенка як до власника імені Блоку Петра Порошенка – чи влаштовує його те, що під його іменем міська організація зібрала весь криміналітет, його представники допускають грубе порушення законів? – запитує Одарич.

Міський голова розповів, що в розмові з ним «один відомий регіонал» сказав: «Навіть ми собі такого не дозволяли! Ми в шоці!»

Крім того, Сергій Одарич звернув увагу на керівництво дільничних виборчих комісій: «цілком випадково» 98,5% керівних посад ДВК потрапило під контроль Блоку Петра Порошенка або його «сателітів».

– З цього я як людина, яка пережила багато виборчих компаній, роблю висновок, що такий розподіл керівних посад зроблено з однією метою: тотальної фальсифікації результатів виборів, повної заміни протоколів дільничних комісій і заміни бюлетенів, запакованих у мішки з виборчою документацією. Тобто, на дільниці буде встановлюватися один результат, але поки голова і секретар комісії будуть везти протоколи і мішки з бюлетенями, ці протоколи і мішки буде замінено, – вважає Одарич. – Потім почнеться хай: а що ж це таке? у нас одні дані, а там – інші? Ну, скажуть, перерахуймо бюлетені. Відкриють мішки, а там уже лежатимуть ті бюлетені, «які потрібно». Загалом те, що відбувається зараз і як голосують нові члени міської виборчої комісії, свідчить про те, що Бородай взяв курс на зрив виборів у місті Черкаси.

Партія вільних демократів здійснюватиме заходів, щоб запобігти фальсифікаціям виборів, – наголосив Сергій Одарич.

«Прочерк» публікує суспільно значущу інформацію, яка надходить від різних учасників виборчого процесу. Редакція посідає нейтральну позицію, не агітує ні за, ні проти будь-кого із кандидатів. Ми готові дати можливість представникам різних політичних сил відповісти на закиди їхніх опонентів, опубліковані на нашому сайті.

реклама

Коментарі  

 
0 #19 Нестор Іванович 20.10.2015 21:01
– Сьогодні ми бачимо, що Блок Петра Порошенка в Черкасах повністю зрісся з мафією,

Мафія не зростається, а розподіляє і владарює!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #18 бульбаба 20.10.2015 19:43
Цитую Гека Чепе:
Отак стають народними героями. Пройде трохи часу, і ніхто не згадає, що Одарич в Черкасах - це "вирваниє годи". Ми знатимемо його як мера, якого прибрала нова українська політмафія, що перемогла попередню українську політмафію. І коли прийде ще новіша українська політмафія і витурить цю політмафію, наш Одарич феєрічєскі повернеться. Не сумуйте, Сергій Олегович і до нових зустрічей! :lol:

Найкраща політична модель України. З пісні слов не викинеш і не добавиш.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #17 Руслан 20.10.2015 15:06
Так он эту банду породил и пригрел, а теперь ноет. :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #16 Эней 20.10.2015 10:12
Цитую Святослав:
Щоб не розповідав Одарич - місто вже стогне від нього.

Переворот черкасского ПРиБЮТа в 2013 наглядно показал, что если у Одарыча в команде - в...ришки, то его оппоненты - безбашенные в..ры и б...диты, которые город вообще готовы как липку ободрать и до разрухи довести.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #15 Віктор 20.10.2015 09:35
Так так в Черкасах вже майже 9 років кує нові проекти заїзжа зі столиці. Не там шукаєте шановні
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #14 Гека Чепе 20.10.2015 08:57
Отак стають народними героями. Пройде трохи часу, і ніхто не згадає, що Одарич в Черкасах - це "вирваниє годи". Ми знатимемо його як мера, якого прибрала нова українська політмафія, що перемогла попередню українську політмафію. І коли прийде ще новіша українська політмафія і витурить цю політмафію, наш Одарич феєрічєскі повернеться. Не сумуйте, Сергій Олегович і до нових зустрічей! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #13 Эней 19.10.2015 22:52
А что, предыдущие 10 лет Одарыч не знал об уголовном прошлом всего черкасского политбомонда, о том, как б...дюки 90-х поделили между собой местные организации политхолдингов олигархов, заделались политиками и госчиновниками? Только теперь заметил? ЧТО сделал Одарыч за 10 лет, чтобы очистить город от этой ....? Или пока вместе горбюджет дерибанили - всё было нормально?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #12 Андрей 19.10.2015 20:15
Історія завжди повторюється- спочатку Одарич Волошина знімав, тепер прийшла і його черга. Хай краще звітує за дороги а не скиглить про вибори
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #11 Укроп 19.10.2015 20:08
Одаричу пора до Бродського...... хватить Черкащанам викручувать руки і дерти шкуру !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 бульба 19.10.2015 18:55
Чого хничите ви ж зажили по новому без тирана. Насолоджуйтесь і дітям своїм розкажіть що це життя ви створили своїми руками без підключення мозгу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100