реклама

реклама

Сергій Одарич переводить Павла Карася на фронт залучення інвестицій

Сергій Одарич переводить Павла Карася на фронт залучення інвестицій

Директор департаменту економічної політики і розвитку Черкаського міськвиконкому, голова Єдиного тендерного комітету Павло Карась, який звільняється з мерії, працюватиме у комунальному підприємстві «Агентство розвитку міста». Про це сьогодні на прес-конференції повідомив міський голова Черкас Сергій Одарич.

 – Мені і місту, вважаю, потрібно, щоб Павло Миколайович мав можливість працювати головою, регенерувати ідеї. Тому він нікуди з команди не щезає, а працюватиме в комунальному підприємстві, діяльність якого буде спрямована на інноваційно-інвестиційні проекти, конкретні проекти, які повинні бути згенеровані, напрацьовані і далі має бути запущений механізм їх реалізації. А це і залучення інвестицій в місто, залучення нових виробництв, світових компаній для відкриття офісів і виробництв в Черкасах, це всі, програми пов’язані з енергозбереженням на всіх ланках діяльності міста, реалізація проектів в рамках Кіотського протоколу. Тобто це величезний обсяг питань, але часто рутинна робота не дозволяє займатися такими важливими проектами. Ось та робота, на якій зосередиться Павло Миколайович у майбутньому! – розповів Сергій Одарич.

Мер також пояснив, чому Павло Карась не мав можливості «працювати головою і регенерувати ідеї», працюючи на посадах, з яких він іде:

– Мені дуже прикро, що таланти Павла Миколайовича втрачаються через необхідність виконання величезної частини рутинної адміністративної роботи… Я високо ціную Павла Карася за його гострий розум, можливість генерувати ідеї. Більшості державним менеджерам в Україні і в нас у місті не вистачає бачення тої чи іншої проблеми з точки зору своїх переконань. Тому в нас в Україні триває ситуація, коли ми начебто будуємо ринкове суспільство. У нас вже все нібито ринкове, але при цьому ми чомусь всіма силами намагаємося зберігати принципові положення планової економіки, соціалістичної системи тощо. Тому в нас з вами все так повільно виходить, а багато речей не виходить взагалі. Бо ми, з одного боку, ніби до ринку, а з іншого боку – намагаємося все розподіляти. А Павло Миколайович людина ліберальних поглядів з чітким баченням вирішення проблем. Він дивиться на проблему з точки зору ринку, дивиться, як те чи інше повинно функціонувати в ринкових умовах. Тому я його дуже високо ціную! Впродовж 4,5 років на посаді міського голови мені неодноразово доводилося витримувати шалений тиск з абсолютно різних інституцій щодо звільнення Павла Миколайовича з посади. Це були і депутати міськради, і працівники виконкому, і мої заступники, і на рівні обласної адміністрації, і на рівні прокуратури. Але я зберіг Павла Миколайовича, незважаючи на всі ці тиски. Та при цьому ефективність його роботи різко впала. Він весь був зосереджений на адміністративних функціях, на підготовці пояснень прокурорам і представникам КРУ.

"Впродовж 4,5 років на посаді міського голови мені неодноразово доводилося витримувати шалений тиск з абсолютно різних інституцій щодо звільнення Павла Миколайовича з посади"

"Впродовж 4,5 років на посаді міського голови мені неодноразово доводилося витримувати шалений тиск з абсолютно різних інституцій щодо звільнення Павла Миколайовича з посади"

Ведучи мову про звільнення «талановитого Павла Карася», Сергій Одарич зазначив, що йому досить складно залучити на державну службу подібних людей.

– Бо, скажімо, фахівця з енергоменеджменту, який може досягати своїми ідеями, здібностями економічного ефекту, який вимірюється мільйонами гривень, його не можна втримати на зарплаті 1800 гривень. Тому ми плануємо запровадити в «Агентстві розвитку міста» механізм стимулювання працівників в залежності від економічного ефекту міста і там долучати на роботу талановитих людей, – зауважив Сергій Одарич.

Мер поінформував, що КП «Агентство розвитку міста» не буде безпосередньо виконавцем робіт. Працівники підприємства (їх буде приблизно 8-10) розроблятимуть проекти і супроводжуватимуть їхнє втілення. На першому етапі підприємство буде фінансуватися з міського бюджету, а в подальшому – тільки від економічного ефекту впроваджених проектів. Крім того, нове комунальне підприємство не створюватимуть. А просто внесуть зміни в статут КП «Служба енергоефективності» і змінять назву цього підприємства.

реклама

Коментарі  

 
+2 #5 Витек 15.08.2011 21:57
"Теперь Паша с новыми силами кинется делать деньги для своего спасителя и благодетеля."
Да, эти два человека и до этого неплохо делали деньги. Они так повязаны делишками, что их легче ***, чем разлучить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Kotovsky 15.08.2011 17:16
Щось у Сергія Одарича виявляється дуже коротка пам'ять. Невже він забув, що майже рік тому вже БУЛО організовано "Агентство розвитку міста Черкаси" в якому КП "Черкасиінвестбу д" рішенням Сесії міськради було надано право бути співзасновником , а сам Сергій Одарич приймав в цьому активну участь. "Агентстсво розвитку міста Черкаси" було утворене у відповідності до Закону України про "Державно-приватне партнерство", задачами якого є залучення інвестицій в проекти з розвитку інфраструктури міста та керування цими проектами. Тільки існує одна істотна різниця - воно ніколи не фінансувалося з міського бюджету. Чим викликана така "амнезія" Сергія Одарича? Навіть для такого генератора ідей, як С. О., два Агентства розвитку міста - це вже занадто!!! Якщо проблема працевлаштуванн я пана Карася така нагальна - запропонуйте йому посаду в уже існуючому агентстві, а не реорганізовуйте для нього якесь інше. Мабуть це вперше, коли заради працевлаштуванн я однієї особи створюють ціле підприємство!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Черкащанин2 15.08.2011 15:26
Очередное комунальное предприятие и очередные отмывания деньжать... как уже надоело про одно и тоже.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Детектор 15.08.2011 15:04
Молодець, Павло: нарешті пробив собі вищу зарплатню.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 Абрек 15.08.2011 14:44
***Впродовж 4,5 років на посаді міського голови мені неодноразово доводилося витримувати шалений тиск з абсолютно різних інституцій щодо звільнення Павла Миколайовича з посади. Це були і депутати міськради, і працівники виконкому, і мої заступники, і на рівні обласної адміністрації, і на рівні прокуратури. Але я зберіг Павла Миколайовича, незважаючи на всі ці тиски.***
Все поняли, что это за фрукт, один одарич или не понял или, скорее, такого нужного в отмывании денег надо было сберечь. Теперь паша с новыми силами кинется делать деньги для своего спасителя и благодетеля.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100