Протягом жовтня видано 35 витягів про нормативну грошову оцінку землі, які черкащани замовили за допомогою електронного зв’язку.

Держслужба з питань геодезії, картографії та кадастру й Державне агентство з питань електронного управління 5 жовтня запровадили нову електронну послуги в земельній сфері – онлайн-замовлення витягу про нормативну грошову оцінку земельної ділянки. Це – одна з найбільш поширених адміністративних послуг, що надає землевпорядна служба. Відомості про нормативну грошову оцінку землі необхідні під час здійснення цивільно-правових угод щодо земельних ділянок і прав на них.

Щоб скористатися онлайн-послугою, потрібно суб’єкту звернення зайти в Публічну кадастрову карту, що розміщена на сайті Держгеокадастру, та заповнити надану форму. Отримати готовий витяг можна в Центрі надання адміністративних послуг за місцем розташування земельної ділянки. При цьому необхідно пред’явити тільки документ, що засвідчує особу, та довіреність для уповноваженої особи.

Можливість скористатися функцією онлайн-замовлення послуги значно скорочує процес отримання інформації. Як зазначив голова Держгеокадастру Максим Мартинюк, розвиток інформаційних технологій дозволяє значно спростити та пришвидшити процес отримання відомостей із Державного земельного кадастру. Крім того, безконтактні адміністративні послуги, які активно запроваджує землевпорядна служба, є ефективним інструментом у боротьбі з корупцією, оскільки відсутній контакт замовника з чиновниками. Про це інформують у прес-службі Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100