реклама

реклама

Сім’я демобілізованого солдата на Черкащині вже довгий час не може скористатись своїми законними пільгами. Крім того, що АТОвцю ніяк не можуть виділити ділянку, на яку має право за законом, ще й рахунок із дитячого садочку прийшов понад 500 грн, хоча сім’я має право на безкоштовний садочок.

Жителька села Цибулів Монастерищинського району Валентина Андрієвська має п’ятеро дітей, двоє з яких ходять до дитячого садочку. Нещодавно жінка отримала рахунок, згідно з яким їй потрібно заплатити 523 грн за садок.

- Прийшов рахунок – 423 грн на двох, плюс по 50 грн за кожну дитину в якості передплати на наступний місяць. Я все заплатила, а потім мої знайомі говорять: «Навіщо ти платиш, тобі мають надавати садочок безкоштовно». Дійсно, попитала у знайомих з інших сіл, у Монастирищі – за садок сім’ї демобілізованих не платять. А в нас такого нема, - каже вона у коментарі "Прочерку".

Чоловік пані Валентини недавно повернувся із зони АТО, має на руках довідку учасника бойових дій. 9 місяців подружжя намагалось отримати від місцевої влади свою законну земельну ділянку. Нарешті, два тижні тому можновладці запропонували багатодітній сімї ділянку в 2 га у селі Іванчик.

Валентина говорить, що незважаючи на віддаленість від їх помешкання, були раді і такому «презенту» від влади.

- Наступного дня, після того як нам запропонували, ми поїхали дивитись ділянку. Добиратись було ніяк, тому їхали на мотоблоці. Було вітряно, холодно, їхали довго, але доїхали. Подивились, вирішили, що потрібно повирубувати чагарники, які ростуть на цій землі, і потім повесні засаджувати.

Валентина з чоловіком, задоволені тим, що матимуть чим годувати своїх дітей, прийшли оформлювати землю, на що землевпорядники їм відповіли: «Ця ділянка зараз знаходиться на аукціоні». А тому про передачу землі родині воїна, у якого 5 дітей, не може йти й мови.

«Це якесь знущання!», - справедливо обурюється Валентина. Вона говорить, що їх село Цибулів не маленьке, на його території розміщений завод, працює два дитячих садочки, але допомоги селянам місцева влада не надає жодної.

Єдину надію жінка покладає на новообраного сільського голову, до якого вона звернулась за допомогою. Очільник села пообіцяв втрутитись у вирішення проблем.

Юрій Калашник, якого зовсім недавно обрали головою села Цибулів, у коментарі «Прочерку» говорить, що питання з дитячим садочком розглянуть вже на найближчій сесії сільської ради.

- Приблизно через тиждень відбудеться сесія сільської ради, на якій депутати обговорять це питання і приймуть рішення.

Що стосується землі, то за словами сільського голови, він також в курсі цієї проблеми. Ділянка, яку виділили родині, виставлена на аукціон людиною з Полтави. Юрій Калашник говорить, що разом з районним головою зв’яжуться з цією людиною і спробують домовитись.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 А 09.11.2015 22:40
«Ділянка, яку виділили родині, виставлена на аукціон людиною з Полтави.» - Я щось не дуже розумію, то ділянка ця чия, тієї «людини з Полтави» чи державна (у розпорядженні сільради, як я розумію)? Якщо «людини з Полтави», то на якій підставі нею розпоряджається сільрада? А якщо державна, то на якій підставі вона «виставлена на аукціон людиною з Полтави»? Як я розумію, тут все просто - треба з’ясувати кому належить ділянка. І тоді або «людина з Полтави» має відповідати за незаконне захоплення землі, або мають виділити іншу ділянку. Про що тут домовлятися?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100