реклама

реклама

За фактом порубки 28 жовтня цього року дерев по провулку Боженка в м. Черкаси, що заподіяло істотної шкоди охоронюваним інтересам держави в особі Черкаської міської ради, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України.

Зазначене кримінальне провадження розслідується СВ Черкаського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Черкаській області, процесуальне керівництво у ньому здійснюється прокуратурою м. Черкаси.

В ході проведення слідчих дій встановлено факт знесення дерев в кількості 29 штук, з яких: 24 сосни, 3 дуби, 1 клен та 1 шовковиця. Також встановлено, що лісові насадження були знесені на території земельних ділянок, що належать фізичній особі, яка набула їх у власність декілька років тому на підставі договорів купівлі-продажу.

Хід розслідування вказаного провадження контролюється прокуратурою м. Черкаси. Наразі вживаються оперативні заходи, спрямовані на встановлення місцезнаходження та допиту в якості свідків первинних власників зазначених земельних ділянок, вживаються заходи щодо перевірки факту відшкодування відновлювальної вартості зелених насаджень всіма їх власниками, в тому числі і на момент первісного відведення цих земельних ділянок, а також законності дій відповідальних службових осіб, якими надавались погодження щодо можливості відведення земельних ділянок при передачі землі під житлове будівництво в оренду та у власність особам.

На даний час розслідування триває, по його завершенню прокуратурою буде прийнято остаточне рішення в межах чинного законодавства.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #3 О.ЧУПРИНА 22.11.2015 22:47
Всі незаконно продані ділянки ПОВЕРНУТИ до комунальної власності.Винуватців посадити років на 8-10!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Oles 22.11.2015 21:41
Это где то возле первой городской больницы? Цікава штука. Це ж зелена зона. там же вроді дерева рубати не можна.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 НК 22.11.2015 08:35
Шукати треба у архіві рішень депутатів міської ради. Таке можуть витворяти тільки слуги народу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100