реклама

реклама

Учора всі п’ять координаторів обласного Центру допомоги бійцям АТО, які нещодавно спілкувалися з АТОвцями в районах Черкащини, представили на засіданні в обласній адміністрації результати поїздок. Варто зазначити, що на сьогодні Центри допомоги АТО вже діють в усіх районах області, окрім міста Канів та Корсунь-Шевченківського району.

Так, координатори виокремили ті проблеми, що найчастіше турбують бійців АТО. Серед них: земельні питання, забезпечення ліками, твердим паливом, харчування дітей учасників АТО, пільговий проїзд у транспорті, працевлаштування. Окрім цього, за словами координатора Альони Каїрцевої, потребує вирішення і питання психологічної підтримки бійців.

З приводу цього заступник голови ОДА Віталій Коваль, під керівництвом якого проходило засідання, повідомив, що за дорученням голови ОДА Юрія Ткаченка до 1 грудня цього року в лікувальних установах області мають виділити по одній ставці для психологів.

За словами ж керівника обласного Центру Миколи Добровольського, учасники АТО в районах отримують матеріальну допомогу в різних розмірах, що призводить часто до непорозумінь. Аналогічна ситуація і з виділенням коштів на харчування дітей в дитсадках та школах. Зауважимо, що ця цифра залежить від закладених до місцевих бюджетів коштів, а тому учасники засідання вирішили звернутися до регіонів з пропозицією переглянути фінансові показники та запланувати відповідні видатки у місцевих бюджетах.

Звернувшись до присутніх, Віталій Володимирович зазначив, що повноцінний аналіз проблемних питань, які виникають в учасників АТО, дасть змогу працівникам Центру визначити найголовніші проблеми, які потребують вирішення в рамках обласної програми.

Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100