Учора в Уманському професійному ліцеї відкрили меморіальну дошку пам’яті Олексія Курмашева, йдеться на сторінці виконкому Уманської міськради в соціальній мережі «Фейсбук».

34-річний уманчанин Олексій Курмашев, маючи російське коріння та рідних на Донбасі, пішов добровольцем захищати Україну. Він хотів, аби діти і Заходу, і Сходу мали щасливе майбутнє та можливість піти до школи. Проте побачити щасливі очі дітей йому не судилося. Першого вересня 2014 року уманчани проводжали його в останню путь.

Згадати його подвиг, висловити співчуття та щиру вдячність матері та родині Олексія прийшов міський голова Олександр Цебрій, педагогічний колектив, а також військові побратими і небайдужі уманчани.

– Молодий чоловік міг би жити й бути поряд із нами. Проте, захищаючи свою країну, він віддав найдорожче – своє життя за нас, за наше майбутнє. Ми вічно будемо пам’ятати подвиг Олексія Курмашева. Герої не вмирають! Вічна пам’ять герою! – сказав міський голова Олександр Цебрій.

Довідка

Старший солдат резерву Національної гвардії України Олексій Курмашев, 1980 року народження, проходив службу на посаді снайпера комендантського взводу батальйону оперативного призначення. Героїчно загинув 28 серпня 2014 року поблизу міста Артемівськ Донецької області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100