реклама

реклама

Із поспіхом працівники „Черкаситеплокомуненерго” встановлювали екологічно чистий котел. Керівники проекту на всеукраїнському рівні запланували приурочити ексклюзивне відкриття до Дня незалежності, тому підганяли виконавців на місці. Лише три місяці з 18 травня витратили працівники черкаського комунального підприємства на установку французького котла. За цей час оператори котельні навчились його обслуговувати і керувати технікою. Останній же асфальт біля споруди заклали за три дні до офіційного введення котла в експлуатацію.

 За годину роботи новий біокотел споживає 1300 кг дерев’яної стружки. Заступник директора „Черкаситеплокомуненерго” з питань експлуатації теплотехнічного обладнання Микола Джулай вважає, що в Черкасах достатньо сировини для роботи цього котла. „Нині ми проводимо тендер із закупівлі деревини. Сировина у області є, це ми визначили під час попереднього моніторингу”, - стверджує Микола Джулай.


Куратор проекту від ЄБРР Дар’я Кочубинська розповідає: „Будівництво біокотельні – це лише перший етап. Цьогоріч ми також плануємо модернізацію ще трьох котелень, а також проведення тендерів на індивідуальні теплові пункти”.

Заміна газового котла дасть змогу зменшити об’єми викидів парникових газів, запевняють куратори проекту. Котел на біопаливі обслуговуватиме територію, що належить обласній лікарні, онкодиспансеру та ще кільком будинкам мікрорайону. Функціонуватиме він цілодобово впродовж усього опалювального сезону від запуску в експлуатацію.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100