реклама

реклама

Про організацію роботи з попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму говорили на черговому засіданні ради облдержадміністрації з питань безпечної життєдіяльності населення.

Заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Волошин повідомив учасникам засідання, що в навчальних закладах області проводиться широка інформаційна робота з метою попередження дитячого травматизму на дорогах. У всіх без винятку навчальних закладах діти вивчають правила дорожнього руху, часто такі уроки проходять із залученням працівників Державтоінспекції.

Спільно з УДАІ УМВС України в Черкаській області обласною радою Всеукраїнської спілки автомобілістів розроблено «Положення про проведення обласного огляду-конкурсу роботи загонів юних інспекторів руху». Переможці таких конкурсів беруть участь у всеукраїнських змаганнях.

У межах Тижня безпеки дорожнього руху, який проходив з 9 до 15 листопада, у 1113 навчальних закладах області проводились різноманітні заходи. Проведені тематичні уроки «Безпека на дорозі – безпека життя», агітбригади юних інспекторів руху провели для молодших школярів цікаві вікторини «Дитина-пасажир», «Живи цікаво та безпечно», організували рольові ігри та театралізовані уроки «Моя дорога із школи додому», «Ми – на дорозі», «Я – пасажир автобуса».

У всіх навчальних закладах відбулися профілактичні бесіди, тематичні конкурси творчих робіт, виставки малюнків та плакатів тощо.

– За 11 місяців цього року на шляхах області за участі дітей відбулося 90 автопригод, в яких загинуло 6 дітей та 98 травмовано, – зауважив Ігор Володимирович, – а тому необхідно й надалі спрямовувати спільні зусилля органів державної влади, правоохоронних органів та громадських організацій для того, аби змінити ситуацію на автошляхах області.

Про це повідомляють у прес-службі Черкаської ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100