реклама

реклама

У мерії розробили Положення про проведення громадських слухань у м. Черкаси. Нині цей документ проходить процедуру регуляторного акту. Тож протягом місяця громадяни, громадські організації, підприємства можуть надати свої пропозиції до цього проекту рішення. Текст документу розміщено на порталі Черкаської міської ради у рубриці «Міська влада – регуляторні акти» http://rada.ck.ua/index.php?page=regul_akt. Після того, як усі пропозиції громадськості узагальнять, проект рішення розглядатимуть депутати міської ради.

Цим Положенням визначається, хто і з яких питань може скликати громадські слухання, скільки людей має бути на них присутніми, щоб слухання були визнані правомочними, яким чином і через які ЗМІ ініціатори мають проінформувати громаду про те чи інше обговорення.

— Загалом у Статуті міста є цілий розділ, присвячений проведенню громадських слухань. У Положенні ж ми розширили його, збільшили і детально виписали деякі пункти. Зокрема, передбачили, що обов’язково мають проводити громадські слухання комунальні підприємства чи транспортники, які вимагають затвердження нових тарифів, скажімо, на квартплату, опалення, воду чи проїзд у громадському транспорті. Крім того, слухання мають проводитися, коли розпочинаються різноманітні будівництва і реконструкції. Особливо, коли такі заходи зачіпають інтереси черкасців, які проживають біля цих будівництв, — розповідає заступник начальника відділу комунікацій та зв’язків із громадськістю Ірина Коваль.

У проекті Положення передбачено, що громадські слухання можуть бути кількох видів: локальні, районні і загальноміські.  Скажімо, слухання можуть оголошуватися і проводитися у дворах багатоповерхових будинків чи серед районів приватного сектора, які об’єднують 20-30 будинків. За нормами Статуту Черкас цього зробити неможливо, бо кількість людей – учасників слухань – має бути не менше 250 осіб.

Положення регламентує також механізм проведення слухань, ухвалення на них рішень і їхній розгляд міською радою. Подібні Положення вже розроблені і діють в Одесі та Сумах.

У мерії переконані, що запровадження цього Положення і його виконання дозволить покращити інформованість жителів Черкас, які братимуть активну участь у вирішенні міських проблем. Про це інформує прес-служба МВК.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Фрося 27.08.2011 15:52
Любі громадські слухання влада може організувати як їй заманеться.. :P :P . Це механізм суцільної демагогїї і можливість видати бажане за дійсне.. ЧЕРГОВА ОМАНА ГОРОДЯН
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100