реклама

реклама

На базі обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників відбулася нарада директорів інтернатних навчальних закладів щодо підсумків роботи в І семестрі 2015-2016 навчального року.

Директор департаменту освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Валерій Данилевський зазначив, що забезпечення належного педагогічного супроводу дитини, дотримання її права на здобуття освіти відповідно до потреб та забезпечення її життя і здоров’я – основне завдання школи, а особливо школи інтернатного типу.

Директор департаменту пропонував керівникам навчальних закладів долучатися до грантових міжнародних програм, налагодити співпрацю з громадськими організаціями та іншими навчальними закладами як в Україні, так і за її межами.

Багато прав втілюють в життя педагоги та учні інтернатів. Проте необхідно, щоб про це знали якомога більше громадян. Тому важливим напрямком роботи адміністрації закладів є висвітлення їхньої діяльності у засобах масової інформації, зазначив Валерій Вікторович.

Також директор департаменту зазначив про покращення виховної, зокрема волонтерської роботи. До проведення виховних заходів необхідно залучати учасників АТО, їхніх родичів, близьких. Окремо порекомендував налагодити тісні партнерські контакти з військовими частинами Збройних Сил України.

Заступник директора департаменту Оксана Сімушіна відзначила необхідність надання спеціальних освітніх послуг дітям із сільської місцевості. Водночас закцентувала увагу директорів на проведенні в навчальних закладах роботи психологічними службами щодо профілактики та недопущення негативних проявів серед дітей.

Також Оксана Іванівна запропонувала повернутися до виїзної форми проведення нарад, коли керівники навчальних закладів матимуть змогу побувати у своїх колег, перейняти досвід, поділитися напрацюваннями.

У ході зібрання учасники інформували про стан дотримання вимог законодавства з охорони праці та безпеки життєдіяльності щодо збереження життя і здоров’я учасників навчально-виховного процесу, стан фінансування інтернатних навчальних закладів та в цілому підбили підсумки роботи інтернатних закладів у І семестрі 2015-2016 навчального року.

У межах заходу досвідом роботи щодо співпраці з громадськими організаціями, партнерами та фондами щодо поліпшення матеріально-технічної бази навчальних закладів поділилися директор Канівської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів Сергій Гринець та директор Шполянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Віталій Вербівський, зазначають у прес-службі Черкаської ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100