1 січня 2016 року у чергову річницю уродин провідника українських націоналістів Степана Бандери свободівці Канева та Кам'янки, Маньківки влаштували смолоскипні марші.

Канівські свободівці традиційно, вже усьоме, на центральній площі міста,  з  агітаційного  намета  роздавали  містянам агітаційні  листівки «До 107-ї річниці від Дня народження видатного ідеолога українського націоналізму: Бандеризація України – головна загроза Росії», а також свободівські різдвяні вітання.

Канівців привітали з Днем народження Степана Бандери

Канівців привітали з Днем народження Степана Бандери

Канівчани з цікавістю брали агітаційні матеріали зауважуючи при цьому, що Україна сьогодні як ніколи потребує постаті рівня Степана Бандери. Коментуючи захід керівник канівських свободівців Сергій Засенко зокрема наголосив на актуальності заходу, на актуальності поширення націоналістичних, бандерівських ідей бо «тільки сильна націоналістичною ідеєю країна може перемогти будь-якого ворога, хоч зовнішнього, хоч внутрішнього».

У Кам’янці районна організація ВО «Свобода» організувала ходу зі смолоскипами на честь одного з найяскравіших символів національно-визвольної боротьби, якого ще й досі клеймлять і лають люті вороги України – Степана Бандери. Від стадіону вулицею Героїв Майдану до площі Небесної сотні святковою колоною пройшли містяни з смолоскипами. За словами свободівців, окрім пам’яті, вогонь символізував актуальність, живість, цінність ідей Бандери, які він плекав впродовж усього свого життєвого шляху. Під час самої ходи люди скандували бандерівські й націоналістичні гасла.

Смолоскипна хода на честь Степана Бандери у Кам'янці

Смолоскипна хода на честь Степана Бандери у Кам'янці

Біля меморіального знаку Героям України відбувся святковий мітинг, де учасники ходи говорили про тернистий шлях розвитку національного руху на Кам’янщині, цікаві факти біографії, суспільну значимість і символізм Степана Бандери. Зокрема, голова Кам’янської районної організації ВО «Свобода», депутат Черкаської обласної ради Сергій Воронов зазначив: «Ідеї Степана Бандери живі і сьогодні. Реалізація цих ідей призведе до повного визволення України як від зовнішнього, так і від внутрішнього ворога. Саме цього так не хочуть наші неприятелі, котрі і зараз так бояться Бандеру. Ми ж усі маємо власною активною дієвою позицією показувати наслідуваність життєвих принципів нашого Провідника й бути справжніми «бандерівцями».

Понад сто учасників налічував смолоскипний марш імени Степана Бандери в селищі Маньківка, який організували свободівцівці Маньківської районної організації ВО «Свобода». До маршу долучилися і гості з Уманської міської та Уманської районної організацій ВО «Свобода». Націоналісти зі смолоскипами та націоналістичними гаслами проголошували славу свого Провідника та українських героїв. По завершенню маршу відбулось віче біля пам’ятника Тарасові Шевченку.

Смолоскипна хода імені Степана Бандери у Маньківці

Смолоскипна хода імені Степана Бандери у Маньківці

Керівник маньківської «Свободи» Анатолій Заремба запросив до слова усіх охочих, зокрема поетів, музикантів, що виконували повстанських, козацьких пісень і прославляли Степана Бандеру та його Чин. Хвилиною мовчання було вшановано усіх полеглих за суверенну  незалежну Україну.

«Ніхто не заперечить того факту, що постать Степана Бандери стала Символом. Для ворогів справи його життя, для ворогів Української Самостійної Соборної Держави він є символом суцільного політичного негативу. А для українських націоналістів – символом незламности духу та вічної боротьби за соборну Україну. «Коли поміж хлібом і свободою народ обирає хліб, він зрештою втрачає все, в тому числі і хліб». Так казав колись Степан Бандера. Дивлячись на результати виборів до місцевих рад, розуміємо, що його слова і нині залишаються пророчими», – наголосив під час виступу на віче свободівець Уманської міської організації ВО «Свобода», депутат Уманської міської ради Сергій Яремчук.

Про це інформує прес-служба партії.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-3 #7 Язон 04.01.2016 12:32
У кожного часу - свої герої. Хто за Волю України та її Державність йшов під кулі, на заслання та тортури - заслуговують на всенародну шану і повагу. Тому нема питань щодо визнання УПА національно-визвольним рухом та вшанування пам'яті загиблих за Україну. Але що було нормою в середині ХХ століття - не можна наосліп тягти в ХХІ. Був героїзм - але БУЛИ й вчинки, які в сучасному світі вважаються злочинами проти людяності. Героїзація цих злочинів, заклики повторювати їх сьогодні - неприпустимі. Гасло СМЕРТЬ ВОРОГАМ! - до речі в бою. Але коли політикан це репетує з трибуни в глибокому тилу, і закликає ворогів шукати серед сусідів та знайомих - - місце йому за гратами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #6 UKR 04.01.2016 11:34
Цікава закономірність: цьогоріч до акції по вшануванню Бандери приєдналося значно більше міст (причому, включно з Донеччиною) і учасників цих маршів значно більше. Все йде своїм шляхом - і Вовочка Пу українцям тільки допомагає в цьому. Бо якби не люта злоба кремлін-гоблінів, ідеї Бандери ще й досі багато хто вважав би застарілими. А так - вони актуальні, як ніколи від 1950-х...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #5 Советовское Шампанское 04.01.2016 09:45
Другу "Немирному"та усiм прихильникам .....
-Украинскими спецслужбами были убиты патриоты Украины :
Александр Музыченко, Андрей Галущенко, Сергей Костаков,
Олег Мужчила по прозвищу "Лесник".Мавр сделал своё дело -
мавр может (точнее - должен) удалиться. Или его "удалят".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #4 Констатую факт 03.01.2016 21:55
Примітиви-рашисти досі піняться від одного імені Степана Андрійовича Бандери. Не розуміють, що "завдяки" Путлєру в Україні нині вже мільйони нових Бандер!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 Нестор Іванович 03.01.2016 19:31
Слава ГЕРОЯМ !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #2 RSS 03.01.2016 18:16
Правильна акція, країна має знати своїх Героїв! Особливо тих, від імені яких вороги України досі мочать своі штани так, наче Бандера досі живий. :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Кача 03.01.2016 17:33
А чого ніхто не підтримує цю тему коментами?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100