Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко на вчорашній прес-конференції розповів, що черкаські пацієнти, у разі відсутності коштів, можуть розраховувати на допомогу влади.

Нагадаємо, нещодавно міський голова побував у третій міській лікарні, де обіцяв розробити механізм надання фінансової підтримки найтяжчим пацієнтам із фонду міського голови.

Проте, як пояснив «Прочерку» Анатолій Бондаренко, насправді влада пішла іншим шляхом.

– Ми пішли іншим шляхом. В тілі бюджету прийнято близько 4 мільйонів 300 тисяч гривень на надання допомоги хворому в перший день. Тобто людина, яка потрапляє в лікарню в тяжкому стані… Все це лікується за рахунок бюджету. Повністю! Незалежно від того, якої складності операція. Що стосується по третій міській лікарні, то в нас достатньо запасу ліків. Я, спілкуючись тоді з пацієнтами, хотів почути скарги. Але вони говорили, що до них нормально ставляться і ті люди, які потрапили в лікарню без коштів, були забезпечені ліками. Адже, зауважу, в нас там на першому поверсі є фармацевтичне підприємство, яке само виготовляє ліки.

– А як щодо фонду міського голови? Яку він становить суму?

– Фонд міського голови становить 3 200 гривень.

– Що можна зробити за ці кошти?

– А яка різниця, за які кошти робиться? Чи за фонд міського голови чи за кошти бюджету? Цей фонд – це таке собі заохочення, яке я зовсім прибрав би.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #6 Микола. 04.02.2016 11:40
Та ліки то таке, а от те що хірург ще не зробивши вимагає 3 тисячі гривень за операцію(без медикаментів) то це ганьба!!! Це що приватна лікарня? Він отримує заробітню плату від держави. Не влаштовує- хай йде в поле працювати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 Л 03.02.2016 17:19
Якихось пацієнтів підібрали для спілкування, які зовсім не скаржились... А як скаржитись, як лікування залежить від тих, хто працює в цьому відділенні.!? А мер приїхав і уїхав..Мама лежала на 7 поверсі влітку.Прийшлось скаржитись, що у неї, інваліда 1 групи, в перший же день, коли привезли з села по швидкій, ,забрали на ліки єдині 500 грн.Крайніх не знайшли: то лікар черговий був, то санітарка змінилась...Після скарги начмеду ,давали свої копійчані препарати, дорогі-за свій кошт.На вихідні ліків не видали.В пн поскаржилась лікарю.В той же день та її виписала - "нема чого придурюватись, ви здорові" .Через пару місяців мама (76р) померла.
Це тільки "на камеру" є ліки для ТЯЖКИХ хворих, у кого немає ЗРАЗУ при поступленні коштів.А що робити іншим : пенсіонерам, інвалідам, в тч у інших лікарнях міста?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #4 БОЙКО 03.02.2016 16:26
Подібні заяви, які роблять депутати "кааліції" Одариче не що інше ,як самий гнилий і цинічний популізм.4300000 це крапя в морі на 300000 місто!!! Ганьба подібним заявам !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 стабилизец 03.02.2016 15:53
в лихих, темных и нищих 90-х принимали, лечили и вылечивали без всяких поборов, пожертвований, фондов и прочего ажиотажа. нынче же, когда посылают в придворную аптеку даже за бинтами и шприцами, начинают терзать смутные сомненья. :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Гiсть з П.Америки 03.02.2016 14:20
Як так.Леніна зніс, вулицю перейменував, а користується
Ленинскими термінами(8 мая 1887, в день казни Александра, Ленин
сдавал экзамен по географии, и его знаменитая фраза: «Мы пойдем другим путем».
Це означає,шо язик, яки у роті, теж треба перейменувати.Так буде файно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 федор принципиальный 03.02.2016 13:22
А что думает по этому поводу губернатор или в голове только одно как поднять цены в своих лавках-остановиться не может,каждый день все выше и выше,как бы не поперхнулся.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100