реклама

реклама

В облдержадміністрації погодили 9 клопотань суб’єктів господарювання області про включення водних об’єктів у комплексі із земельною ділянкою до складу тих, які виставлятимуться на земельні торги. Таке рішення прийняли під час засідання комісії ОДА з питань погодження надання в оренду водних об’єктів, розташованих у межах міст обласного значення та за межами населених пунктів,а також тих, які не входять до складу певного району. Нараду провів голова комісії, перший заступник голови ОДА Віталій Коваль.

Розглядали клопотання щодо об’єктів у Христинівському, Уманському, Маньківському, Золотоніському, Жашківському та інших районах регіону, межі яких сягають до декількох десятків гектарів. Декілька клопотань перенесли на наступне засідання комісії, зокрема після узгодження площ водних об’єктів;вивчення питань наявності в адміністративних межах відповідних районів об’єктів природно-заповідного фонду;приведення паспортів водного об’єкта у відповідність до технічної документації.

Нагадаємо, у питанні оренди водних об’єктів виникали певні труднощі, пов’язані з відсутністю чіткого механізму його вирішення, тому виникала соціальна напруга серед орендаторів. Це, у свою чергу, призводило до недотримання плати за оренду водних об’єктів.Питання зрушилось влітку минулого року, відколи почала працювати створена при ОДА комісія.

– Згідно з відповідним розпорядження облдержадміністрації управлінню агропромислового розвитку делеговані повноваження готувати документи, необхідні для передачі в користування на умовах оренди водних об’єктів, розташованих на території області, – пояснює Віталій Коваль, –та за рішенням комісії укладати й розривати договори оренди, виступати організаторами торгів із продажу права користування на умовах оренди водних об’єктів із земельними ділянками. На сьогодні обласна влада здійснила необхідні кроки та зняла напругу в питанні надання в оренду водних об’єктів.

Про це інформує прес-служба ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100