реклама

реклама

Про «катастрофічний» стан КП «Черкасиводоканал» заявив щойно на прес-конференції директор підприємства Сергій Овчаренко.

За його словами, ПАТ «Азот», яке очищує стічні води Черкас, вимагає негайно повернути близько 14 мільйонів гривень заборгованості.

Це може призвести до блокування рахунків, неможливості придбання реагентів для очистки питної води, і таким чином до обмеження водопостачання черкащанам.

За словами пана Овчаренка, вже днями підприємствам Черкас водопостачання може бути повністю припинене. А населенню – обмежене кількома годинами на добу.

Утворення заборгованості Овчаренко пояснив тим, що тариф на водопостачання і водовідведення збитковий. Держава має компенсувати різницю в тарифах, але на сьогодні вона заборгувала «Водоканалу» близько 63 мільйонів гривень. Крім того, не надано більше 6 мільйонів коштів на компенсацію пільг на оплату послуг «Водоканалу» соціально незахищеними верствами населення.

Як наслідок, наразі «Водоканал» винний близько 25 мільйонів (з них 14 мільйонів за рішенням суду) «Азоту» і близько 5 мільйонів – «Черкасиобленерго».

– До сьогоднішнього дня кредитори ставилися до нашої ситуації з розумінням, знаходили шляхи до компромісу. Чому «Азот» змінив свою позицію, ми не знаємо, – зазначив керівник «Черкасиводоканалу».

Крім того, Сергій Овчаренко зазначив, що «Азот» в судовому порядку змушує «Водоканал» укласти новий договір на очищення стічних вод, за яким концентрація забруднювальних речовин має відповідати стану 1970-х років, тоді як зараз вона значно вища. Таким чином «Азот» нібито хоче змусити «Водоканал» постійно сплачувати штрафи за перевищення концентрації забруднювальних речовин.

Пан Овчаренко закликає міську владу негайно (вже сьогодні) вплинути на «Азот», щоб він відкликав свій позов, та вжити заходів для передачі очисних споруд, які перебувають в оперативному управлінні «Азоту», місту.

Нагадаємо, що станом на 1 січня 2015 року завдяки сприянню держави і міста заборгованість «Водоканалу» перед «Азотом» було повністю ліквідовано. Тож наявна сьогодні заборгованість – відносно «свіжа».

реклама

Коментарі  

 
+3 #15 справедливий 19.02.2016 10:42
З містян кошти за водовідведення беруть 4 з лишнім, а куди дівають не знаємо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #14 Язон 19.02.2016 02:08
Цитую Ізя:
З людей драти гроші Водоканалу можна, а з постачальником послуг розрахуватись, відразу - нема грошей.

Чтобы рассчитаться - твоего тарифа не хватает. А государство не компенсирует разницу. Ты требуешь ,чтобы тебе полный тариф по себестоимости выставили?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #13 СМЕРШ 18.02.2016 21:14
Вода такая питьевая, что аж аллергия у детей, на даче сидишь все норм, продукты теже, она сантехническая а будешь график устанавливать не будем платить и пойдешь нафиг!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #12 федор принципиальный 18.02.2016 20:13
В первую очередь,если не дай бог,случится то,о чем говорит С.Овчаренко,отклю чить у ткаченнко с его кабаками и лавками и бондаренко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #11 Слот 18.02.2016 17:29
Якщо влада каже проблема, то треба швидко запастися водою!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 ОБА_НА... 18.02.2016 16:31
Паследніє новасті. "Черкащане" гатови не перекрівать воду еслі: із бюджета 5 млн за судєбніє штрафи+ Паша діректор Водак4анала+ все абєкти по галузі освіти в бюджете развітія( 80 млн) под їх подрядніков + екс-регіоал ВАЛ,,,ОЙ главврач Третьей лікарні...Вот пачьом нинче вадічка в гораде Ч.Вот кака может біть "шірокая коаліція"..А мер гаваріл, што єго в городе Ч. ніхто не посєє шантажіроавть..оба-на.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #9 Містянин 18.02.2016 16:28
Треба запасатися водою.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #8 Сторож 18.02.2016 13:46
Про «катастрофічний » стан КП «Черкасиводокан ал» заявив

Катастрофічний? Та хіба?
Один фонтан побудували, зараз пообіцяли вже другий будувати у долині троянд, навпроти розібраного Радуцьким тротуару (мер особисто розповідав)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #7 АБО.. 18.02.2016 13:16
Або Пашка Ке діректор Водоканалу або в кранє нєт вади..ЧЕРКАЩАНИ для жителів міста Черкаси - всьо для вас дарагіє виборці, бачили очі шо купувалі, плачьтє хоч повилазьте.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #6 Ізя 18.02.2016 13:12
З людей драти гроші Водоканалу можна, а з постачальником послуг розрахуватись, відразу - нема грошей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100