Депутатське звернення до військового комісара Черкаського ОВК полковника Євгена Курбета озвучив на сесії облради депутат Олексій Юрченко.

«До мене як депутата Черкаської обласної ради звернулася Громадська організація «Тальнівська районна спілка ветеранів та учасників Антитерористичної операції» та громада села Павлівка Перша Тальнівського району з приводу нагородження Малиша Віталія Васильовича орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Вирішення цього питання має бути небайдуже для кожного українця, якому болить майбутнє України і доля патріотів, що захищають її незалежність та територіальну цілісність.

Всього з Тальнівського району загинуло 5 військовослужбовців. Усі  вони загинули, захищаючи Батьківщину від російського агресора, за її суверенітет і майбутнє. Серед них і мешканець села Павлівка Перша Тальнівського району Малиш Віталій Васильович, 1991 року народження, який загинув при виконанні бойового завдання у зоні проведення Антитерористичної операції (під Іловайськом) 29.08.2014 року у складі бойових підрозділів 51 бригади. Усі загиблі тальнівські військовослужбовці, окрім Малиша Віталія Васильовича, були удостоєні нагородження посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Цим орденом нагороджуються військовослужбовці за особисту мужність і  героїзм, виявлені при рятуванні людей, матеріальних цінностей під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, у боротьбі зі злочинністю, а також в інших випадках при виконанні військового, службового, громадянського обов'язку в умовах, пов'язаних з ризиком для життя (як зазначається у його статуті).

На жаль, Віталій і досі не удостоєний даної нагороди. Хоча він віддав молоде життя при виконанні військового і громадянського (!) обов’язку за Україну. Родичі загиблого, побратими по службі та Громадська організація «Тальнівська районна спілка ветеранів та учасників Антитерористичної операції»  неодноразово зверталися до Тальнівського РВК, а той у свою чергу до Черкаського ОВК з проханням вирішити це питання, однак позитивного результату не досягли. Підставою для відмови у нагородженні орденом «За мужність» ІІІ ступеня служить нібито відсутність офіційних підстав (відсутність документів, за якими можна би було підтвердити героїзм Малиша В.В. під час бойових дій). Однак звертаю Вашу увагу: молода людина віддала життя за Україну, навіть не залишивши після себе дітей. Хіба це не є достатньою підставою для нагородження його Орденом «За мужність» ІІІ ступеня? Чи можливо бюрократичні перепони та офіційні папери важливіші для держави ніж сльози матері, яка віддала свого сина державі?

На підставі викладеного, діючи в інтересах виборців, керуючись ст. 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», прошу: відновити справедливість у даному питанні і докласти усіх зусиль для нагородження Малиша Віталія Васильовича орденом «За мужність» ІІІ ступеня», – йдеться у зверненні.

Депутат просить розглянути звернення та надати йому відповідь.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100