Міський голова м. Ватутіне Олександр Лисюк своїм розпорядженням перейменував 28 вулиць, провулків і площ міста, зокрема, вулицю Леніна – на вулицю Захисників України, а площу Леніна – у площу Соборності. Але ще рік тому, 5 березня 2015 року міська рада Ватутіного вже перейменувала ці об’єкти топоніміки: центральну вулицю тоді було названо вулицею Небесної Сотні, а центральну площу – площею Надії Савченко.

Про це «Прочерку» повідомила депутат міськради Ганна Тростянська. У діях міського голови, який «вдруге перейменував» вулицю і площу, вона бачить порушення закону. Відповідні звернення вона написала в прокуратуру Черкаської області, Генеральну прокуратуру, а також голові ОДА і Президентові України.

Натомість, сам міський голова в коментарі «Прочерку» наголосив, що вулиця і площа, по-суті, не були перейменовані. Так, щодо вулиці Леніна міськрада вирішила лише «передбачити в бюджеті кошти» на її перейменування, а не «перейменувати вулицю». Що ж до площі Леніна, яку міськрада назвала на честь Надії Савченко, то Олександр Лисюк посилається на думку юриста міськради, котрий доповів мерові, що українське законодавство забороняє називати об’єкти топоніміки іменами живих людей.

– Таким чином, попередня каденція міськради не виконала вимогу закону про декомунізацію і не змінила назви вулиць. Тож я, відповідно до закону, мав це зробити своїм розпорядженням. Що я і зробив, – наголосив Олександр Борисович.

реклама

Коментарі  

 
0 #6 Андреевич 25.02.2016 17:23
Я заметил, когдане хотят называть улицы именами украинских героев, то называют их цветочными...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 Фрідріх переіменований 25.02.2016 01:31
Тішить в коментах те, що адекватні люди адекватно реагують на неадекватні волання бют. :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Громадянин 24.02.2016 23:34
Та досить вже називати вулиці прізвищами людей, а тим більше живих. Так робили лише комуністи в 30-х роках, які називали вулиці і міста прізвищами більшовицьких вождів-тиранів - Сталіна, Ворошилова, Кагановича і т.д.
Тепер, же всі центральні площі в містах і селах, які були названі іменем Леніна, повально переіменовують у Соборні площі, а вулиці з іменами одних діячів на імена інших - Дзержинського на Степана Бандеру і т.д.
Чи не краще було б вулиці називати по іншому, наприклад - Квітнева, а паралельні їй - 2-га Квітнева, 3-тя Квітнева, 4-а Квітнева і т.д.; Сонячна, а паралельні їй 2-га Сонячна, 3-я Сонячна і т.д.; і в такому ж порядку - Лісова, Західна, Південна і т.д.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Черкащанин 24.02.2016 17:52
Дивний шахтьорський городок Ватутіно :zzz
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 ватутінець 24.02.2016 16:32
Та тому БЮту начхати зараз на все. Вони лише на вибори просипаються. Взагалі там Бойко Віктор, що скаже то і вони роблять в партії. А каже він лише про свої бізнесові інтереси та сваритися з міським головою через назву вулиці не буде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Маркс 24.02.2016 16:27
а що по цьому поводу мовчить партія Юлі ? чому БЮТ не підтримує ? напевне мер має рацію коли бют не заперечує,щодо дій мера, це ж їхній депутат Савченко Надя і навіть їх бренд, якого вони свого часу ставили першим номером в списку та на якій піарилися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100