реклама

реклама

У Черкасах повернулися до розгляду Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на нинішній рік, проект якої на початку місяця погодив виконавчий комітет.

Аби ще раз проаналізувати цей документ та визначитися з тим, куди спрямувати кошти та як не «розпорошити» їх, у міськвиконкомі провели спільну нараду за участі міського голови Анатолія Бондаренка, керівників структурних підрозділів, депутатів та представників громадськості.

Нагадаємо, видатки бюджету розвитку за пропозиціями, що надійшли до проекту цьогорічної ПСЕР, становлять понад 363 мільйони гривень. Утім, під час розгляду змін до бюджету на останньому засіданні виконкому його представники від громадськості заявили, що мають до програми певні зауваження. Усі зібрані пропозиції ще раз винесуть на погодження виконавчого комітету міськради, після чого їх розгляне депутатський корпус.

На думку міського голови Анатолія Бондаренка, під час перегляду програми соціально-економічного розвитку Черкас варто сконцентрувати кошти на більш масштабні проекти.

– Моя пропозиція максимально зменшити кількість «дрібних» об’єктів і додати кошти на ті, які сьогодні потрібно робити першочергово, як приклад, дороги. Це і бульвар Шевченка, і вулиці Смілянська, Менделєєва, Героїв Дніпра, – зауважив він. – Краще нехай це буде мінімальна кількість об’єктів, але виділити на них потрібно достатню суму – щоб зробити їх раз і назавжди та не повертатися до них щороку.

Як наголосив представник виконкому на громадських засадах Іван Кієнко, який був одним із ініціаторів такого обговорення, робота над доопрацюванням ПСЕР із їхнього боку триває майже півтора тижні. Серед його пропозицій – окреслити кілька пріоритетів, за якими й здійснювати розподіл коштів, передбачених Програмою.

– Йдеться про капітальний ремонт основних доріг міста, енергоощадні заходи, адже такі інвестиції в майбутньому даватимуть, щонайменше, 20 відсотків економії, тобто повернення в бюджет, – зауважив Іван Кієнко. – Крім того, слід спрямувати кошти на аварійні об’єкти міста, особливо це стосується шкіл і садочків. Загалом же сформована Програма соціально-економічного розвитку була доволі непогана й запропонований нами перерозподіл стосуватиметься близько 10 відсотків заходів.

Про це інформує сайт міськради.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #1 Реаліст Комаров 02.03.2016 13:01
В принципі на словах все правильно, але ж як це буде виконуватись. Якщо не виконають намічене, то придумають вагому причину, типу надзвичайних обставин....Та все таки надія є, бо хоч якісь вибори, а не за горами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100