Тимчасово переселеним особам Черкащини затримують соціальні виплати. Про це «Прочерку» повідомив керівник відокремленого підрозділу ГО «Спільнота біженців зі Сходу України» міста Черкаси та Черкаської області Олександр Лавриненко.


За його словами, серед людей поширюється думка, що це пов’язано із перевіркою тимчасово переселених осіб на наявність фіктивної реєстрації.

Дійсно, Міністерство соціальної політики України разом з СБУ проводить перевірку тимчасово переселених осіб зі Сходу України з метою виявити факти отримання реєстрації на українській території особами, які насправді проживають на окупованій території. Про це повідомляють на сайті Міністерства. У результаті перевірки деяких переселенців позбавляють права отримувати соціальні виплати.

Однак, у департаменті соціального захисту населення Черкаської ОДА пояснили, чому виникають затримки з виплатою коштів:

- Затримки з виплатами відбувались через те, що не був затверджений паспорт бюджетної програми. Ця проблема стосувалась не тільки Черкащини, а й усіх регіонів України. Зараз ці кошти уже на рахунках і будуть виплачені всім, кому це передбачено за законом, - запевнили в департаменті.

Як розповіла «Прочерку» радник з питань внутрішньо переміщених осіб та керівник Обласного контактного центру Лариса Ходаковська, інколи трапляються випадки, коли люди хочуть отримати матеріальну допомогу, але при цьому не є справжніми переселенцями. Таким особам відмовляють, провівши попередню перевірку. Хоча, за словами Лариси Ходаковської, враховуючи досвід, є й інші способи визначити «несправжніх» переселенців:

- По очах видно, - говорить Лариса Володимирівна.

Також радник міністра соцполітики говорить, що проблем з оформленням переселенцями соціальних виплат наразі нема. Це підтвердила і переселенка з Красного Луча Тетяна Марініч. Вона прийшла до центру отримувати одноразову соціальну допомогу, про яку дізналась випадково:

- Як тільки переїхала восени 2014 року, відразу отримала довідку переселенця, а також через пенсійний фонд перевела пенсію. Проблем не було. Зараз дізналась, що можна отримати матеріальну допомогу, - розповідає Тетяна Семенівна.

Загалом у Черкаській області станом на 3 березня, проживає 13 144 тимчасово переселені особи. До управління Пенсійного фонду України в області звернулось 6422 особи.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 точка зору 08.03.2016 22:04
без проблем ніяк
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 геноссе Борман 08.03.2016 21:12
Ну якщо сирійців нагонять, то будемо діяти методами доблісного ЦАХАЛу - ЦАХАЛ алаху в рот насрав!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Реаліст Комаров 08.03.2016 09:55
А якщо сюди ще й сирійці попруть? А все йде до того щоб скинути потік мігрантів з Сирії і інших неспокійних точок на Україну за гроші ЄС...Просто вони сюди не хочуть, але заставлять.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Нова спільнота черкащан 04.03.2016 10:09
Соціальщики першого покоління.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100