реклама

реклама

Якщо питання з боргом КП «Черкасиводоканал» перед «Азотом» не вирішиться найближчим часом, Черкаси можуть залишитись без водопостачання. Запасів хімічних речовин для функціонування підприємства вистачить максимум на місяць. Про це під час сьогоднішнього засідання виконкому заявив директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко.

- Зараз ми не проводимо жодних фінансових операцій. Я звернувся з листом до міського голови, запропонував кілька варіантів для вирішення проблеми. Та ситуація, яка зараз створилась, вона створена штучно. Наш борг складає 18,9 млн грн. Зрозуміло, що цей борг має сплатити не «Черкасиводоканал», а громада.

Також Сергій Володимирович пояснює, звідки виник борг підприємства.

- На заборгованість, яка вже була фактично погашена, нарахували пеню штрафу. Судовим рішенням нас змусили сплатити 10 млн 3 тис. грн. – пені штрафів і виконавчий збір. Потрібно поставити крапку у цій війні із «Азотом». Треба передати в комунальну власність міста очисні споруди, які тимчасово знаходяться в розпорядженні «Азоту». Суд нас спонукає заключити угоду на використання очисних споруд. У них буде пряма підстава стягувати за ненормативні скиди 10 млн грн, - сказав голова підприємства.

Натомість міський голова Черкас Анатолій Бондаренко наголосив:

- Якщо ситуація не вирішиться, то я буду змушений звертатись до громади, щоб громада якось реагувала. Ми хочемо налагодити співпрацю з «Азотом», але якщо нас будуть ставити в подібні умови, ми змушені будемо реагувати, - сказав Бондаренко.

реклама

Коментарі  

 
+2 #34 Филя 14.03.2016 11:04
Цитую ЧЕРКАЩАНИН:
А КАК ЭТО ТАК, ЧТО ГОРОДСКИЕ СТОЧНЫЕ ВОДЫ ЧИСТИТ ЧАСТНОЕ ПРЕДПРИЯТИЕ? КТО-ТО КОГДА-ТО ОТДАЛ ОЧИСТНЫЕ, А ТЕПЕРЬ ВСЮ ЖИЗНЬ ТЕРПЕТЬ ЭТОТ БЕЗПРЕДЕЛ!??? ПУСТЬ ВЛАСТИ РЕШАЮТ И ПЕРЕДАЮТ ОЧИСТНЫЕ ГОРОДУ, НАМ ЕЩЕ АЗОТ ДОЛЖЕН БУДЕТ!У НИХ ЖЕ ХИМИЧЕСКИЙ ЗАВОД - ДРАТЬ ПО ПОЛНОЙ ИХ БУДЕМ! ВОТ ТОГДА И ПОГОВОРИМ, КТО КОМУ ДОЛЖЕН!)


Черкащанин, ты вообще в курсе что Водоканал угробил свои очистные в далеком 1992г. и решением ЧМР №96 городские стоки были ВРЕМЕННО переданы на очистку Азоту, до восстановления гор. очистных.
Азотовские очистные были построены Азот для очистки промышленных сточных вод предприятия, без которых не возможна эксплуатация завода.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #33 геноссе Борман 11.03.2016 23:35
А хухо не хохо???
Вріжемо залпом із обрізу, був чекіст - нема чекіста
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #32 ЧЕРКАЩАНИН 11.03.2016 22:09
А КАК ЭТО ТАК, ЧТО ГОРОДСКИЕ СТОЧНЫЕ ВОДЫ ЧИСТИТ ЧАСТНОЕ ПРЕДПРИЯТИЕ? КТО-ТО КОГДА-ТО ОТДАЛ ОЧИСТНЫЕ, А ТЕПЕРЬ ВСЮ ЖИЗНЬ ТЕРПЕТЬ ЭТОТ БЕЗПРЕДЕЛ!??? ПУСТЬ ВЛАСТИ РЕШАЮТ И ПЕРЕДАЮТ ОЧИСТНЫЕ ГОРОДУ, НАМ ЕЩЕ АЗОТ ДОЛЖЕН БУДЕТ!У НИХ ЖЕ ХИМИЧЕСКИЙ ЗАВОД - ДРАТЬ ПО ПОЛНОЙ ИХ БУДЕМ! ВОТ ТОГДА И ПОГОВОРИМ, КТО КОМУ ДОЛЖЕН!)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #31 Леонид 11.03.2016 22:03
Уже придумали забить в тарифы обслуживание и проверку счетчиков. А почему водоканал проверяет счетчики? а не независимая организация?

Придумал не водоканал, а Национальная комиссия, так по всей стране, вообще-то.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #30 Андрей 11.03.2016 21:44
Цитую 50:
[quote name="zyzya"]В коментарях-явно проплачений троллінг. А чому ніхто не задає питання, чому приватна фірма, на орендованому майні заробляє гроші, роками обдираючи Водоканал, а по суті-громаду міста. А винуватять директора, який неодноразово визнаний керівником кращого в Україні водоканалу. В тих мвстах, де очисні споруди у власності громад (Водоканалів), таких проблем не виникає. :cry:

Не тролінг, а гнів! Чому тоді "кращий керівник" роками!! дозволяв обдирати кращий в світі водоканал?


А кто-то понимает, сколько стоят новые очистные! Без помощи государства это нереально! Да и эти не Азотовские, он их тупо юзает, а вкладываться не хочет!!!
Почему никого не возмущают тарифы на електроенергию! Они в основе любых других! И именно модернизация насосных станций позволила водоканалу сократить потребление электроенергии! А Азот ноет, что у них затраты выросли! Что он сделал для улучшения качества очистки???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #29 Андрей 11.03.2016 21:03
Цитую Чукча:
Цитую Реаліст Комаров:
Здається мені, що це просто черговий піар-хід перед новим підвищенням тарифів на воду і канвлізацію, тільки вже не на 5 процентів....Бо ця проблема давно вже гуляє на теренах Черкас. Щось задумали і розводять громаду.

Интересные товарищи, получают зарплату от громады, фонтаны строят под выборы, фото сессии устраивают а за их бездарность должна платить громада? Уже придумали забить в тарифы обслуживание и проверку счетчиков. А почему водоканал проверяет счетчики? а не независимая организация? После их "проверок" счетчики крутят в полтора раза больше чем до этого.
Пусть этот гениальный директор уходит в отставку


Если счётчик до этого был накручивать, то конечно))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #28 Антон 11.03.2016 20:52
Овчаренко - человек, благодаря которому это предприятие одно из лучших в стране, несмотря ни на что! Тарифы везде высокие, потому, что жизнь дорожает - електроенергия, все... Хотят отступать водоканал! Азот не прав!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #27 Александр 11.03.2016 20:47
Государство должно водоканалу 60 миллионов, оно не платит, что можно сделать, если на уровне страны всем плевать!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #26 Фотограф 11.03.2016 19:37
Цитую zyzya:
В коментарях-явно проплачений троллінг. А чому ніхто не задає питання, чому приватна фірма, на орендованому майні заробляє гроші, роками обдираючи Водоканал, а по суті-громаду міста. А винуватять директора, який неодноразово визнаний керівником кращого в Україні водоканалу. В тих мвстах, де очисні споруди у власності громад (Водоканалів), таких проблем не виникає. :cry:

А де роками бульо ВАШ директор? Если громаду обдирали а директор действительно ходил на работу за довольно и довольно не маленькую зарплату. Почему в нашем городе где он роками керував очисни споруды не с перешли в власность громады? Видиомо это очередная провокация и скоро узанем из чьих интересов. Пытаются нагнуть народ, чтобы тот решал чьи то бизнес интересы. А людям? Перестать платить, пусть городские власти решают, а не решат решать с ними
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #25 прохожий 11.03.2016 18:47
Гнати треба Овчаренка і Бондаренка сраною мітлою з посад, якщо за їхню бездарність буде платити ще громада.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100