17 березня на засіданні постійної комісії обласної ради з питань екології, використання природних ресурсів та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, яке вів її голова Костянтин Омаргалієв, було розглянуто низку питань профільного порядку.

Зокрема, розглянувши відповідні документи, було підтримано проекти рішень про надання гірничого відводу ТОВ «Жашків-Райагробуд» і місцевого ТОВ «Відродження» для розробки Жашківського родовища суглинків.

Депутати також підтримали проект рішення щодо надання погодження ТОВ «Пономар» на користування ділянками надр з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно- промислову розробку, родовища прісних підземних вод в адмінмежах Софіївської та Яснозірської сільських рад Черкаського району. Як зазначив директор Сергій Якименко,  основний напрямок діяльності товариства – вирощування сільськогосподарських культур на 6 тисячах гектарів, а також  тваринництво. ТОВ надає роботу біля 450 працівникам. Погодження на користування ділянками надр було отримано від обох сільських рад та Черкаської районної ради.

З наступних питань порядку денного членів комісії інформувала начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олена Звягінцева.

Зокрема, вона запропонувала скасувати статус ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «Дуб Внук», що розташовувався в урочищі «Кириківка» на Чигиринщині, у зв’язку з втратою природоохоронного, наукового, естетичного, пізнавального та культурного значення. Цей висновок підтримано Міністерством екології та природних ресурсів України, тому заперечень у депутатів не викликало.

Обговорюючи проект рішення щодо прийняття обласної програми вилучення, утилізації, знищення та знешкодження непридатних або заборонених до використання пестицидів і агрохімікатів та тари від них на 2016 – 2018 роки, депутати спочатку поцікавилися, як виконана програма, що діяла у 2014-2015 рр. Головну увагу вони звернули на ефективність заходів, які проводилися в області в рамках цієї програми.

Олена Звягінцева коротко повідомила, що в області налічувалося 320 тонн непридатних речовин у дев’яти районах. Завдяки дії програми Чигиринський, Чорнобаївський, Шполянський і Городищенський райони повністю очищено від небезпечних відходів. Залишок становить ще 284 тонни, які розташовані в чотирьох районах та селищі Єрки. Тому роботи потрібно продовжувати, на що й спрямована нова редакція обласної програми.

Розглянули члени комісії проект рішення про екологічну стратегію Черкаської області до 2020 року, підготовлений і запропонований фракцією «Свобода». Однак рішення було відхилене через недостатнє обґрунтування та відсутність конкретних пропозицій щодо  визначення заповідних площ та зрештою і розміщення тих чи інших інвестиційних проектів.

Члени комісії також відхилили до розгляду на пленарному засіданні питання щодо звернення Київського еколого-культурного центру щодо прийняття рішення Черкаської обласної ради про заборону санітарних рубок в об’єктах природно-заповідного фонду. Як зазначила Олена Звягінцева, надання дозволів на санітарну рубку в об’єктах природно-заповідного фонду чинним законодавством місцевим органам влади не передбачено.

Окрім профільних питань, на засіданні було заслухано звіт про виконання обласного бюджету за 2015 рік та погоджено внесення змін до рішення обласної ради від 29.12.2015 №2-3/VII «Про обласний бюджет на 2016 рік». Інформувала директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко.

Підтримали депутати проект рішення про комплексну програму забезпечення функціонування та розвитку мобілізаційної готовності та мобілізації, фінансування заходів, спрямованих на підвищення рівня бойової готовності військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України на 2016 – 2017 роки.

Про це інформують в облраді.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100