реклама

реклама

Під час розслідування кримінальної справи порушеної за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, співробітниками Управління податкової міліції ДПА в Черкаській області спільно з Управлінням обласної служби безпеки ліквідовано потужний «конвертаційний» центр, через рахунки якого було незаконно переведено у тіньовий сектор економіки близько 125 млн. грн.

Організаторами незаконного бізнесу виявилися 2 особи – мешканці міста Києва та Черкас. Про це повідомляє прес-служба обласної податкової міліції.

З метою швидкої наживи зловмисники у період з 2010 – 2011 роки використовуючи заздалегідь підроблені документи, шляхом проведення безтоварних операцій з оформленням фіктивних правочинів, надавали незаконні послуги по мінімізації податкових зобов’язань та по переведенню безготівкових коштів в готівкові різним суб’єктам господарської діяльності Черкаської області та інших регіонів України, використовуючи реквізити спеціально створених для цього та зареєстрованих на підставних осіб 5 «фіктивних» підприємств.

Реально діючі суб’єкти господарської діяльності перераховували грошові кошти на рахунки «транзитних» та «фіктивних» підприємств за «віртуальні» товари та послуги, фінансово-господарські операції по яких насправді існували лише на папері.

Безготівкові грошові кошти, що надходили на розрахункові рахунки «конверту», в подальшому знімались у банківських установах та поверталися замовникам разом із пакетом документів, за винятком відсотків у якості винагороди. Відсоток який отримували махінатори за свої «послуги» становив близько 11 % від проконвертованої суми.

Послугами конвертаторів встигло скористатись біля 60 підприємств Київської та Черкаської областей.

Так, під час чергового зняття у відділенні банку грошових коштів в сумі 374 тис. грн., для передачі наступному «клієнтові», вже перебуваючи під пильним наглядом податківців, їх було затримано «на гарячому». Ще 121 тис. грн. було виявлено під час обшуку помешкання одного із фігурантів справи.

У ході розслідування кримінальної справи слідчими податкової міліції проведено 8 обшуків в офісних приміщеннях, квартирах за місцем проживання і автомобілях зловмисників, виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, документи фінансово-господарської діяльності та податкової звітності «фіктивних» підприємств, що підтверджують факти «конвертації» коштів у готівку, а також чорнові записи пов’язані з схемою діяльності «конвертаційного» центру.

За зібраними матеріалами слідчим відділом податкової міліції обласної ДПА порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 205 КК України «Фіктивне підприємництво».

Наразі організаторів «конвертаційного» центру затримано, відносно одного із них обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою в СІЗО, відносно іншого – підписка про невиїзд.

Проводяться подальші оперативно-слідчі заходи, направлені на збір матеріалів для притягнення винних до кримінальної відповідальності та відшкодування збитків, завданих державі їх незаконною діяльністю.

Фото надані прес-службою УПМ ДПА в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100