реклама

реклама

На Черкаській ТЕЦ домінують старі совкові підходи в менеджменті підприємства. Так міський голова Черкас Сергій Одарич пояснює повільний ремонт труб підприємства.

– Підприємство вважає, що воно повинно власними силами (бо це, нібито, вигідніше, краще, дешевше) виконувати ремонтні роботи. Це одна з найбільших помилок, яка на жаль в головах багатьох керівників заскорузла. На моє переконання на такий підприємства як ТЕЦ, «Теплокомуненерго» не повинно бути ремонтних бригад, – запевнив Сергій Одарич на прес-конференції 12 вересня. – Якщо це підприємство, яке виробляє електроенергію тепло то воно цим і повинно займатися. А ремонтом труб повинні займатися ті, хто цим займаються. І найцікавіше, що у нас тут з власниками підприємства, що орендує Черкаську ТЕЦ, бачення однакове. Але на рівні місцевого менеджменту на жаль залишається та сама проблема. Все хочуть зробити власними силами. А це неможливо. Коли проводяться гідравлічні випробування і виявляється 50 поривів, то неможливо утримувати таку армію, яка б 50 поривів одночасно ліквідовувала. Тому мають працювати на підряді десятки інших організацій.

Міський голова зазначив, що після всіх гідравлічних випробувань і ремонтних робіт він планує провести нараду за участю керівників підприємств, власників компаній і пояснити, що цей рік має бути останнім, коли власними силами проводяться ремонти.

– Тільки оперативно і тільки з залученням додатковий установ і організацій! – наголосив мер і пригадав, якими методами раніше доводив керівництву підприємств свою правоту: – Коли я прийшов на посаду міського голови, то в 2007 році зустрівся з керівництвом підприємства (ТЕЦ) і кажу: дайте влітку гарячу воду місту! Відповідь: А от ви нам будете платити 50 гривень, а в нас собівартість 110. Тіпа, ми будемо робити в збиток продавати. І це директор підприємства мені говорить! Я після цього беру ноги в руки, їду в Київ і зустрічаюся з власником підприємства і малюю їм економіку. Кажу, вирозумієте, що у вас вартість тепла – нуль! Бо ви берете тепло з системи охолодження електрогенераторів, пускаєте на насоси, витрачаючи 20% електроенергії, яку виробляєте, щоб перегнати воду у ваші фонтанчики, щоб охолодити воду і знову пустити на охолодження генераторів. Виходить, що ви витрачаєте свою ж енергію, щоб охолодити воду. Офігенний бізнес!

Тож Сергій Одарич переконав власників підприємства продавати гарячу воду місту і не витрачати енергію на свої «фонтанчики». Власники це зрозуміли.

– І в 2007 ми запустили гарячу воду в літній період. Але поки я не намалював цього власникам і директору підприємства не намалював цього, вони не розуміли! Це проблема радянської економіки, радянської системи планування, коли ціна рахується за якимись нормативами. А ціна не з нормативів береться, а з ринку! – висловився Сергій Одарич.

реклама

Коментарі  

 
+10 #4 Оксана 13.09.2011 20:48
Це знову щоб робити відкати грошей, своїх же потрібно пристроїти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 Фелікс 13.09.2011 17:39
ЧЕРГОВА БРЕХНЯ!
ГАРЯЧА ВОДУ КРУГЛИЙ РІК ЦІЛОДОБОВО СТАЛИ ПОДАВАТИ ЩЕ ПРИ ВОЛОШИНУ І ЛИШЕ ЗАВДЯКИ АЛЕКСАНДРОВУ, ЯКИЙ ДОБИВСЯ І ОРГАНІЗУВАВ ПЕРЕКОМУНІКАЦІЮ СИСТЕМ ТЕПЛОЗАБЕЗПЕЧЕН НЯ ТЕЦ І ЧТКЕ, ЗАКОЛЬЦУВАВШИ ЇХ ПО МІСТУ. А ЦЕЙ МЕР - НЕУК НЕ ЛИШЕ ПРИСВОЮЄ ЧУЖІ ЗАСЛУГИ, А ЩЕ І РОЗВАЛЮЄ ГОТОВЕ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #2 Дем 13.09.2011 12:54
Дави, Олегович! Достали постоянно воду горячую отключать
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 Мойдодыр-Полянский 13.09.2011 12:28
На "ДОКе" и "ТЕМПе" уже накомандовался.Теперь осталось всунуть пятак на "ТЭЦ" и будет торба всей отопительной системе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100