реклама
Sucurity Police

реклама

14 вересня 2011 року на позачерговій сесії Уманської міської ради депутат від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Богдан Чорномаз виступив із протестом, в якому розкритикував позицію влади щодо надання паломникам-хасидам пріоритету у захисті інтересів та задоволенні потреб. Про це інформує прес-служба Уманської міської організації ВО «Свобода».

 У протесті зокрема зазначено: «Невдовзі розпочинається традиційне відзначення хасидами їхнього нового року. Влада давно вже розпочала підготовку до забезпечення хасидам максимально комфортних умов проведення святкових заходів, як і кожного року. В цьому відношенні влада відверто вдається до непристойності, дбаючи про задоволення духовних потреб однієї з конфесій, до того ж чужинецької, підтоптуючи Конституцію України. В Конституції України зафіксована стаття про відділення релігії від держави, але ми бачимо, що всі інститути нинішньої влади змагаються у здатності прогнутися перед чужоземною сектою. При цьому використовуються бюджетні кошти. А бюджет складається з наших податків, тому це наші кошти. Проти порушення Конституції України я, як депутат від ВО «Свобода» висловлюю протест. Із ситуації, що склалася, висновок однозначний – влада не є українською».

"Марш проти хасидського свавілля", вересень 2010 року (фото - forum.reactor.org.ua)

"Марш проти хасидського свавілля", вересень 2010 року (фото - forum.reactor.org.ua)

Провладні чиновники, депутати та міський голова намагалися іронізувати та переконати депутата-свободівця у тому, що бюджетні кошти спрямовуються на потреби міста, до того ж нібито міський бюджет наповнюється за рахунок надходжень від паломництва.

Коментуючи ці промови представників влади Богдан Чорномаз сказав: «Зрозуміло, що лише невелика частина коштів витрачається на благоустрій міста. Мало того, у цих аргументах владці намагаються поєднати різні речі – благоустрій міста, створення якого є законним обов’язком міської влади та нашестя паломників-хасидів, що є тягарем для Умані і сприяє лише розвитку нестабільної ситуації в місті. Щодо надходжень до міського бюджету, міф про які розвиває влада вже не перший рік – то у місті не видно нічого, що б свідчило про правдивість таких слів. Бюджет міста наповнюють дрібні та середні підприємці, що знемагають під податковим тягарем Азарова-Тігіпка та кілька промислових підприємств, яких стає дедалі менше. Хасиди привозять в місто лише неспокій та агресію» - наголосив депутат Уманської міської ради від ВО «Свобода».

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Доктор 29.09.2011 07:35
що значить віддайте труну! Він сам хотів там бути похований
За його заповітом він був похований в Умані!
Брацлавські хасиди приїжджають в Умань, бо за їхніми світоглядними уявленнями уманська земля – свята, а могила Ребе Нахмана – їхній духовний центр
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 Алекс 28.09.2011 15:42
Не в курсі справи - а що, хасидам хтось ЗАБОРОНЯЄ вивезти їхнього Праведника, незважаючи на те, що вони виявляють неабияке бажання? Якщо місто свідомо не віддає його, мені поведінка хасидів перестає здаватися дикунською, скоріш це просто метод непрямого впливу, ща має на меті вілучення. Якщо іх присутність та поведінка вам так не подобаются - віддайте труну, та й по тому...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Оксана Колісник 15.09.2011 08:39
Дійсно, скільки має бюджет міста від хасидів? Хотілься б якоїсь цифірі Якщо немає прямих надходжень, то хоча б: скільки додалося суб'єктів бізнесу і якого? Скільки інвестивано в інфраструктуру міста шанувальниками єврейського мудреця (якби там хто не вважав, але дядько був розумнющий і вартий поваги)? Може ж хтось із Єразійсього Єврейського Конгресу дорогу якусь збудував? Може хтось на заповідник "Стара Умань" якусь тищу шекелів одвалив? Може ж хоч вертодром утнули чи хоч би кілька машин "швидкої допомоги" привезли? Було б так, то й можна було б н іронізувати. Якщо ж більшість мешканців під час притїзду хасидів мають по повітрю літати, щоб "не дай Яхве!" не завадити гостям, то треба дуже думати, що з цим робити. Може й направду дозволити їм забрати шанованого Праведника до себе та й втішатися там духовним спілкуванням із ним?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100