Шостого квітня відбулося перше заняття, освітнього курсу проекту «AMPHITHEATRUM за темою "Таємниці Холодного Яру" до якого долучилося більше 20 осіб, а провести цю лекцію відгукнувся завідувач кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького, доктор історичних наук, професор - Морозов Анатолій Георгійович.

Він розповів про історичне походження назви Холодний Яр, про те, що за легендою, в часи монголо-татарської навали в лісових хащах над річкою Сріблянкою заховалася Меланка Холодна з дітьми. З часом до неї приєдналися інші втікачі і виникло поселення з назвою Холодне і відтоді й ліси навколо нього назвали Холодноярськими, потім ознайомив слухачів інформацією про місце розташування Холодного Яру, про Гайдамаччину та пам'ятні місця, а саме про Мотронинський монастир, заснований в лісовому урочищі на місці скіфського Мотронинського городища.

Наступне заняття відбудеться у четвер, 7 квітня о 17:00. Тренінг на тему: "Критичне мислення, як основа особистості" від Педька Павла

Заняття відбуваються кожної середи та четверга впродовж квітня о 17:00 за адресою: м. Черкаси, вул. Смілянська 23, оф. 26-28 (Молодіжний ресурсний центр).

Курс містить 8 занять з історії національно-визвольних змагань, історії і суті українського націоналізму та тренінгів, спрямованих на плекання лідерських якостей і особистого розвитку. Курс безкоштовний, взяти участь може кожен бажаючий. Окремі лекції можуть бути змінені, про це буде повідомлятись в даній зустрічі.

Для участі необхідно пройти попередню реєстрацію за посиланням:

goo.gl/forms/igANQMES4A

Про це інформують в громадській організації «Всеукраїнський молодіжний рух «Національний альянс» у Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Свобода 07.04.2016 18:19
Оце профанація. Морозов і патріоти... Революція Гідності кажете. Ну-ну...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100