реклама
Sucurity Police

реклама

Найчастіше країною призначенням у явищі торгівлі людьми з України є Росія. Далі розташовуються Польща та Туреччина. Про це під час сьогоднішнього круглого столу у Черкасах заявила юрист, фахівець з протидії торгівлі людьми Одеського обласного громадського руху «Віра. Надія. Любов» Ольга Костюк.

- Багато людей зараз намагаються виїхати з країни, щоб заробити гроші, але не завжди це закінчується так, як ці люди бажають. Десь до 2006 року найбільше від торгівлі людьми страждали жінки, яких продавали у борделі Туреччини. Станом на 2015 рік найбільш популярною країною призначення у торгівлі людьми стала Росія, - сказала пані Ольга.

За роки своєї діяльності вона стикалась із більш ніж 1,5 тис. постраждалих. Здебільшого, за словами Ольги Костюк, це люди зі Сходу України.

Також юрист розповіла, яка робота з протидії торгівлі людьми триває в Україні зараз.

- Здебільшого, допомогою у питаннях торгівлі людьми в Україні займаються громадські організації. Але відповідного фінансування з боку держави нема. Так, у когось є юрист, у когось – психолог, але такий вид допомоги потребує фінансування. Тому міжнародні організації, до яких звертаються громадські активісти, намагаються підтримувати їх діяльність, щоб ці громадські організації продовжували надавати допомогу, - сказала Ольга Костюк.


Начальник управління з питань праці та соціальних виплат департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА Світлана Мізенова наголосила:

- Сьогодні немає офіційної статистики і ми поки що не стикались із такими питаннями, до нас не звертаються люди з такими проблемами. Але, я думаю, людям потрібно володіти інформацією про те, що у разі виникнення будь-яких запитань, вони можуть звертатись у громадські організації та департамент соціального захисту.

Круглий стіл у Черкасах відбувся у рамках проекту «Впровадження механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Черкаській області» (за підтримки Міжнародної організації з міграції). Зібрала круглий стіл Черкаська благодійна організація ЛЖВ «Від серця до серця».

Контактний номер департаменту соціального захисту Черкаської ОДА: (0472) 63-37-77

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 бульба 19.04.2016 19:59
Експерт дутий. Хто в Росії купляє людей? Там нелегалів своїх валом. Ой да це я не патрійотично. В Росії живуть людожери,нарком ани і алкоголіки. Так норм? Я патріотка?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Рабовладелец 19.04.2016 17:08
Часто буваю у Росiї.Знаю де
невільники у Польшi з Черкас,а де мicто у Росiї?Може менi скаже цей эксперт
якого зфотографуфали з низу.Якщо по спiдницi
судити то вона менi пiдходить.Хай пише туди заявку на роботу у П.Америку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100