Черкаські книгомани поїхали на Форум видавців аби купити ящики книжок та надихнутися від осіннього Львова.

У місті Лева тісно: від книг, від людей, від авто. Марину Макуху, викладача кафедри видавничої справи та редагування Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького форум здивував ще більшою кількістю відвідувачів. Вона на головну книжкову подію року приїздить уже всьоме.

– Я першого разу поїхала ще на другому курсі з двома подругами. Ми книжки придбати хотіли. Спати не було де, то ми дві ночі на вокзалі спали, а вдень – на Форум. А тепер я їжджу з метою відслідковувати тенденції у книжковому ринку: оформлення, поліграфічне втілення, тематика, мова, автура.

Львів цими вихідними перетворився на мурашник. Хостели забиті. Не можливо знайти вільних місць і у готелі. Людям тісно.

- Я зупинявся у подруги – відомої редакторки Наталії Кіт. А от моїм колегам з університету пощастило менше. Житло вони знайшли в інтернеті. Проте під час зустрічі з господинею, вона відмовила їм. Дівчата залишилися на вулиці. Ідуть сумні бруківкою, а поряд чоловік ніяк не може закинути колесо на автомобіль. Мої колеги допомогли йому, а він натомість виручив і їх, надавши житло за досить символічною платою. Мене щоразу вражають щасливі обличчя львів’ян,  які з радістю приходять на допомогу, – розповідає Олександр  Третяков, засновкик видавництва «Брама-Україна». – На цьогорічний форум приїхав у гостьовому форматі. Купив ящик дитячої літератури і собі, і знайомим, і родичам. А ще надихнувся осіннім Львовом.

«Тісно» і книгам. Майже 700 видавництв та понад 150 авторів і українських, й іноземних. Серед них і «наші»: видавництво «Колоквіум».

Черкаська студентка Марія Сергеєва з одним з братів Капранових, що є популярними українськими видавцями, письменниками, громадськими діячами. На Форумі видавців у Львові брати Капранови продали 1600 екземплярів книги «Щоденник моєї секретарки». Таку інформацію брати розмістили на своїй сторінці у Facebook.

Черкаська студентка Марія Сергеєва з одним з братів Капранових, що є популярними українськими видавцями, письменниками, громадськими діячами. На Форумі видавців у Львові брати Капранови продали 1600 екземплярів книги «Щоденник моєї секретарки». Таку інформацію брати розмістили на своїй сторінці у Facebook.

Віталій Доброштан, менеджер відділу продажу «Колоквіума», зазначає, що черкаське видавництво презентувало, враховуючи свій юний вік, лише декілька книг. Попитом користувалася книга Антоні Тісельтона «Герменевтика».

У Львові задовольнити літературні смаки може навіть найвибагливіший читач. Марію Сергеєву, студентку п’ятого курсу Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького найбільше на форумі цікавила дитяча література.

Для себе цього року відкрила видавництво «Прудкий равлик». Вони гетівського «Фауста» адаптували до дитячого сприйняття. Придбала у них дуже цікаву дитячу казку «Мурчик, амброзія та янгол». Капранови із своїм «Зеленим псом» також приємно здивували.

Нетісно у Львові хіба черкаському музеєві «Кобзаря» Т.Г.Шевченка, що був чи не єдиним музеєм, запрошеним на літературний фестиваль.

- Уже не вперше їдемо на форум як учасники. Відвідуємо з метою купити твори Шевченка та книжки про Шевченка. Оскільки не вся література до нас доходить, та і видавнича ціна значно відрізняється від магазинних розцінок. Також їдемо аби запросити відомих людей, які організовували б презентації творів Шевченка або літератури про нього у нашому музеї, – розповідає директор черкаського музею «Кобзаря» Т.Шевченка Ольга Шарапа.

Крім того, за словами пані Ольги, черкаський музей на форумі здійснює творчу співпрацю.

– У Палаці мистецтв (де і відбувається форум) є кімната «Музей Шевченка». З ними і обмінюємося виданнями, як музей з музеєм, як родичі. Цього року привезли з форуму зарубіжну «Шевченкіану», «Южноукраїнський Буквар», антології, хрестоматії з творами Шевченка, російськомовну книгу І. Дзюби про поему «Кавказ», том «Історія української культури» та різні конвертики, львівські значки.

Нагадаємо, що Форум видавців у Львові цьогоріч проходив з 14 по 18 вересня.

Світлана ЛИТВАК

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Віталій 21.09.2011 12:15
О, круто!
Форум видавців у Львові це справді визначне дійство. Жодне місто України не зацікавлене так в книгах як Львів. Думаю ще трішки і ми перевершим успіхи московського Non-fiction.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Єлєна 21.09.2011 10:23
Форум був хороший))
Сергєєва гарна ;)
Капранови теж :3
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100