реклама

реклама

2,2 гектара захисних насаджень створили цієї весни канівські лісівники. Садили ліс на території Канівського та Бучацького лісництв.

Гористо-яружні ділянки заліснювали акаціє білою. Такий вибір не випадковий, адже саме ця порода, за словами інженера лісових культур Канівського лісгоспу Інни Жили, дозволяє захищати землі від руйнівної дії природних стихій. Невибаглива та стійка до температурних випробувань акація допомагає протидіяти ерозії ґрунту завдяки розлогій та потужній кореневій системі. Саме за такі «цілющі» для еродованих земель властивості і цінують акацію лісівники.

Захисні насадження створювали на землях державного лісового фонду за власний кошт. Фінансувати такі роботи має держава, однак в цьому році грошей не виділили. Тож усі витрати взяв на себе Канівський лісгосп. За словами його директора Едуарда Симоненка, лісівники добре усвідомлюють важливість таких робіт, адже свого часу вже рятували канівські землі від руйнування зливами та вітрами. Тож добре розуміють: проблемам краще запобігати, ніж боротися потім з їх наслідками.

- Для підприємства – це, звичайно, додаткові витрати. Проте, ми розцінюємо їх, як інвестиції в майбутнє: у примноження лісів і збереження земель. Ми розуміємо, що навіть у непрості часи підприємства мають бути соціально та екологічно відповідальними, - зазначив керівник Канівського лісгоспу.

Про це повідомили в управлінні лісового та мисливського господарства Черкаської області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100