Міністерство юстиції запровадило швидкий та полегшений спосіб оскарження рішень державних реєстраторів бізнесу та нерухомого майна, повідомили «Прочерку» в управлінні державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Черкаській області.

У рамках процесу децентралізації Міністерство юстиції передало повноваження з реєстрації бізнесу й нерухомості місцевим органам влади, нотаріусам та акредитованим суб’єктам.

За Міністерством юстиції та його територіальними органами залишається функція контролю.

Відтепер рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єкта державної реєстрації, що здійснюють свою діяльність в межах Черкаської області, можуть бути оскаржені до Міністерства юстиції України та Головного територіального управління юстиції у Черкаській області протягом 30 календарних днів з дня прийняття рішення, що оскаржується, або з дня, коли особа дізналася чи могла дізнатися про порушення її прав відповідною дією чи бездіяльністю або до суду.

Для забезпечення розгляду скарг у сферах державної реєстрації нерухомості та бізнесу Головним територіальним управлінням юстиції у Черкаській області утворено постійно діючу Комісію з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації.

Чинна система оскарження має переваги, а саме:

- комісія здійснює державну реєстрацію (у разі задоволення скарги), при цьому повторне подання документів та сплата адміністративного збору не вимагається;

- розгляд скарг на рішення, дії або бездіяльність державних реєстраторів, суб’єктів державної реєстрації Міністерством юстиції України та його територіальними органами є безоплатними.

Більш детальну інформацію можливо дізнатися на офіційному веб-сайті Головного територіального управління юстиції у Черкаської області -, або за адресою: м. Черкаси, бул. Шевченка, 185, контактні телефони (0472) 32-92-71, 33-01-17, 32-93-15.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 бульба 25.05.2016 07:29
:lol: :lol: дії влади теж можна оскаржити в суді і навіть на президента подати в европейський суд. І що воно вам дасть. Не соромно бредятина приймати за чи ту монету?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100