реклама

реклама

Справа про хабарі в обласній податковій розсипалась у суді та прокуратурі

Справа про хабарі в обласній податковій розсипалась у суді та прокуратурі

Прес-служба черкаської міліції поширила повідомлення про претензії до суду та прокуратури у справі з притягненням до відповідальності за корупційні дії посадовців обласної податкової адміністрації. Наводимо текст повідомлення повністю.

 В кінці лютого місяця цього року працівники черкаського УБОЗу  встановили причетність до скоєння корупційного злочину, а саме – хабарництва, двох службових осіб Державної податкової адміністрації в Черкаській області -  заступника начальника ДПА та завідуючого сектором одного з відділів ДПА. Тоді внаслідок реалізації оперативних матеріалів, правоохоронці задокументували факт вимагання та одержання хабара в сумі 80 тис. грн., які високопосадовці вимагали від фізичної особи – підприємця за вирішення питання про складання позитивного акту за результатами перевірки фінансово-господарської діяльності останнього. Вина посадових осіб повністю була підтверджена оперативно-технічними заходами, показами заявника та одного з затриманих, також було вилучено речові докази. В наявності по цій справі є все: розмови про передачу хабара, відеозапис самого процесу, бланки рахунків на переказ грошей. Прокуратурою Черкаської області, відносно обох зловмисників,  було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України «Одержання хабара». Після порушення кримінальної справи одного з фігурантів  затримали і в подальшому заарештували, а інший - несподівано «тяжко» захворів, та це не завадило йому запропонувати УБОЗівцям  немаленьку суму з численними нулями в іноземній валюті за свою свободу, гроші «хворий» обіцяв доставити до кабінету…. протягом 30 хвилин!

Справу продовжували розслідувати слідчі прокуратури. Здавалося б цей резонансний факт злочину з такою доказовою базою стовідсотково має шанси дійти до суду, який таки повинен був дати справедливу, правову оцінку діям хабарників. Але ж ні – несподівано  почали відбуватися різні правові метаморфози – дуже хворобливий високопосадовець продовжував і далі «тяжко» хворіти і слідчий прокуратури, вельми занепокоєний станом здоров’я чиновника, виділив його справу в окреме провадження. Потім – ще цікавіше, заарештований другий фігурант цієї справи почав різко міняти свої покази, ніби знаючи наперед подальший перебіг подій – він мужньо взяв всю вину на себе. Далі – ще краще,  почали відбуватися просто чудеса юриспруденції: дії заарештованого, незрозуміло на якій підставі, судом були перекваліфіковані з  тяжкого злочину ст. 368 ч.2, покарання згідно якої від 5 до 10 років позбавлення волі, на частину 1 цієї статті, що є нетяжким злочином і згідно законодавства, підлягає під амністію!!! Тобто Придніпровський районний суд визнав зловмисника не високопосадовцем, який займає певну посаду в державних органах, а так собі, просто людиною, яка випадково помилилася в житті,  і підвів його, як кажуть, «під амністію».  І тут, чомусь прокуратура, яка повинна була бити на сполох і виносити протест незаконним діям суду, сором’язливо мовчить! І не тільки мовчить, а завершує свою непримириму боротьбу з хабарництвом цілковитим «хеппіендом» - 12 вересня 2011 року слідчим відділом прокуратури Черкаської області винесено постанову про закриття кримінальної справи за обвинуваченням другого, «хворого» високопосадовця за ч.2 ст.368 КК України в зв’язку з… недоведеністю його участі у вчиненні злочину та за відсутністю в його діях складу вищевказаного злочину! Тобто прокуратура визнала, що хабарник – не є хабарник, це чесна, принципова людина, до речі, яка  вже й не хворіє, а готується, за наявною інформацією, посісти рівнозначну, а той вищу посаду в структурі ДПА іншої області.

Що ж, залишається тільки одне – мати надію на те, що прокуратура тієї області, яку ощасливить своєю присутністю цей високопосадовець ДПА, буде більш принциповою і буде боротися з корупцією по справжньому. Наразі справу закрито, але для черкаської міліції вона лишається відкритою – направлено листа до прокурора області з проханням втрутитися в ситуацію, якщо ж з боку прокуратури не буде вжито ніяких мір реагування, лишається ще одне право - звернутися до  Генерального прокурора України.

реклама

Коментарі  

 
-2 #9 Маю моральне право ... 27.09.2011 14:08
Нагадує позорну співпрацю екс-міністра Ю.Луценка з ГПУ.
Цікаво, радники не з "орлів" тих помаранчевих часів?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #8 свои 5 копеек 27.09.2011 09:24
Такое впечатление, что наши доблестные, либо "дурфак" заканчивали, либо эаочно и за сало экзамен по ОРД сдавали. Позорище!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #7 Народний контроль 26.09.2011 19:43
Вимога Президента України щодо протидії хабарництву, скоріш за все, буде розглятута в міністерстві за підсумком дев'яти місяців роботи.
Враховуючи те, що в Черкаській міліції є "проблеми" з викриттям та притягненням хабарників до кримінальної відповідальност і, тому і розпочата ця "мишина возня".
А питання до міліції таке: де ви були сім місяців, відколи був викритий злочин?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 Лёня 26.09.2011 15:08
ВОРон ВОРонУ глаз не выклюет
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #5 Мойша 26.09.2011 13:17
А чо так волнуются... :cry:
Это же не миллион как Зварыч. Вот если тысяч 800 потянули...тогда может на пару лет и сели, а так...
Хотя одного сельского голову за взятку в 10 тыс.грн. посадили "отдыхать" на 5 лет :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #4 Максим Колісник 26.09.2011 12:22
Вражає принципова позиція шановного генерала міліції!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 дід панас 26.09.2011 11:02
О! То Дерновой решил посориться с Лисовым. Да еще и в добавок с налоговиками.
Чувстую, что скоро УБОЗ возьмет кого-то из прокурорских на взятке, а потом УБЕП будет "раскручивать" тему с домиками прокуроров в Царском селе...
А прокуратура в свою очередь возбудит уголовное дело против кого-то из окружения Дернового :)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Вася 26.09.2011 10:10
Похоже Лесовой засиделся на своем месте
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Вася 26.09.2011 10:09
С-су**!!! :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100