реклама

реклама

Майбутнє реформи системи охорони здоров’я та сектору ВІЛ  - у фокусі національної конференції «Обличчям до виклику: майбутнє реформи сектору ВІЛ та охорони здоров’я в Україні», яка днями відбулась у Києві. У роботі конференції взяли участь: перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій  Коваль, заступник Канівського міського голови Наталія Матінова, перший заступник головиКанівської районної державної адміністрації Тетяна Жівотова та головний лікарКЗ «Канівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Канівської районної радиВалентина Андрон. Конференція, організована МОЗ України у співпраці з Проектом USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії», привернула увагу до процесів реформування системи охорони здоров'я і сектору ВІЛ з акцентом на реалізацію державної політики, оптимізацію використання ресурсів і кадрового потенціалу.

«Зміни у підходах в секторі ВІЛ в Україні повинні бути співзвучні заходам у реформуванні системи громадського здоров’я, яка орієнтована на Стратегію сталого розвитку «Україна - 2020», затверджену Указом Президента України. Це дуже важлива і актуальна на сьогодні теза, адже громадське здоров'я ми розглядаємо як ресурс національної безпеки, засіб, що дозволяє людям жити благополучним, продуктивним і якісним життям», - наголосив під час відкриття Конференції в.о. Міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський. Він висловив подяку усім партнерам – міжнародним та вітчизняним організаціям, які вносять неоціненний вклад у протидію ВІЛ-інфекції/СНІДу та розвиток системи громадського здоров’я.

Біля 200 учасників конференції наголосили на необхідності змін на національному і місцевому рівні задля впровадження стратегії прискорення (FastTrack), досягнення глобальних цілей 90-90-90 і припинення епідемії ВІЛ-інфекції до 2030 року в контексті відчутного зменшення фінансування Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією після 2017 року. Конференція була присвячена обміну стратегічними ідеями, досягненнями, кращим досвідом і практичними інструментами, і, таким чином, об'єднала зусилля партнерів для забезпечення розробки програм, фінансування та надання послуг, пов‘язаних з протидією ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Крім того, на конференції розглядались глобальні виклики епідемії ВІЛ та її наслідки для забезпечення сталої національної відповіді, стратегія фінансування охорони здоров'я та її зв'язок з наданням основних послуг для уразливих груп населення, кадрове планування в охороні здоров'я і секторі ВІЛ, реформа системи ВІЛ-послуг на регіональному рівні, роль регіонів у пілотуванні нових підходів і механізмів протидії ВІЛ, моделі сталого надання послуг, забезпечення доступу для ключових груп населення, використання стратегічної інформації для прийняття рішень у сфері ВІЛ.

Про це інформує прес-клуб реформ.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100