реклама
Sucurity Police

реклама

18 червня в Чигирині буде проведений перший туристичний форум і основною його метою буде створення ефективної взаємодії місцевого туристичного бізнесу. На форумі будуть також зібрані напрацювання для створення «туристичної Асоціації Черкащини», представлено результати роботи вже діючих асоціацій з інших регіонів. Цільова аудиторія – місцевий бізнес Черкащини.

DSC_0016

Щодо створення туристичної Асоціації, то такий механізм дозволяє економити ресурс, мати більш реальний план дій, швидку зворотну реакцію, ефективніше лобіювати інтереси області і за їх межами. Про це на вранішній нараді в ОДА поінформував директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Роман Карманнік.

За його словами, наразі прогнозується зростання попиту на внутрішній туризм і його треба розвивати. Крім заробітку, за словами чиновника, розвиток внутрішнього туризму – це потужний фактор, який об’єднує націю.

– Першочергово нам потрібно придбання сцени і сценічного обладнання для проведення фестивалю. За ініціативи департаменту адміністрації такий проект був підготовлений і має позитивний висновок. Також буде модернізовано туристичний портал. За цей час спільно з облрадою було виділено кошти з обласного бюджету, – зауважив Роман Карманнік.

Доповідач звернувся до керівництва Чигиринської РДА з проханням допомогти організувати форум

Він звернувся також до керівників районів та міст готуватися і до осіннього інвестиційного форуму та формувати делегації на нього. Це мають бути представники туристичного бізнесу.

Голова ОДА Юрій Ткаченко, вислухавши інформацію, зауважив, що нині головними центрами, куди слід спрямувати зусилля, мають стати Канів і Канівщина, Чигирин і Чигиринщина, а також Умань і Уманщина.

Також керівник області наголосив, що в рамках розвитку інвестиційних проектів владі слід звернути увагу насамперед на дороги.

– Також нам слід зібрати готельно-ресторанний бізнес і запропонувати ділянки, зокрема, ті, що ми готували в Каневі, Чигирині і Умані. І безумовно, треба попрацювати над туристичним порталом, бо його роботу наразі вважаю неефективною. Нам слід більше звертатися до соцмереж, щоб просувати свій продукт. Має бути певна група людей, щоб займатися не лише туристичним, а й інвестиційним порталом. Найголовніше ж – ініціативними мають бути насамперед райони і міста! Я хотів би бачити від районів пропозиції, щоб не було нав’язування зверху! На сьогодні в області я не бачу глобальних інвестиційних проектів, які ми могли б запропонувати інвестору, — зауважив Юрій Ткаченко.

А голова Федерації профспілок області Петро Шевченко порадив налагодити співпрацю і з облдержадміністраціями Західного регіону України, бо влітку багато молоді подорожує залізничним сполученням, тож потяг Черкаси-Львів можна було б використати для перевезення організованих груп.

Керівник області підтримав пропозицію і спрямував свої зауваження заступнику голови Черкаської ОДА Ярославу Березаню, який і курує відповідні напрямки. Також губернатор дав тиждень Роману Карманніку на опрацювання пропозицій.

реклама

Коментарі  

 
+5 #2 черкащанка 30.05.2016 14:45
Хватит воду в ступе толочь. Возрождать культуру нужно (тогда туристы и повалят), а начать нужно с театров, музеев и т.д. За последнее время праздник в городе был - театральный фестиваль на достойном не колхозном уровне.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Москаль Чарівник 30.05.2016 13:49
Перший інвестиційний, перший туристичний... Ви шо, як французи після революції новий календар заснували?))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100