реклама

реклама

Дітки махали прапорцями Партії регіонів, квартет «Україна» (дідусі у брилях) жваво виспівував «Ой смереко, розкажи мені смереко…», збоку розігрівалася команда баскетболістів, кидаючи м’ячі у кільце, – усі готувалися до відкриття дитячого майданчика в черкаському дворі, ініціатором відновлення якого виступив секретар міської ради Віктор Горкун.

27 вересня відбулося відкриття у Черкасах двох спортивних майданчиків – по вул. Смілянська, 119 та вул. Хоменка, 24/1. Спершу урочисте відкриття розпочали по Смілянській, 119.

– Ну як вам відновлені спортивні майданчики? – звертаємося до двох жіночок і чоловіка, що стоять у колі черкащан, навколо майданчику.

– Раніше тут був заасфальтований майданчик і більше нічого. Ні воріт цих, ні турніків. Хоча все за радянських часів було. Але ваші демократи розікрали все! – агресивно пояснив чоловік.

– Та тут пішла сума з бюджету з чотирма нулями, – зауважує біло-сердечний депутат міськради Святослав Вовкодав, що прийшов подивитися на відкриття.

– А скільки вам треба, щоб зробити в себе на окрузі такий майданчик?

– Мені потрібно тисяч триста. Але зараз і таких коштів нема, – зазначає депутат.

Віктор Горкун порадив дворовим командам підтримувати майданчик в належному стані, підтримувати освітлення і «щоб нічого тут не було поломане»

Віктор Горкун порадив дворовим командам підтримувати майданчик в належному стані, підтримувати освітлення і «щоб нічого тут не було поломане»

– А я сина послав на п’ятий поверх! – повідомляє секретар міськради Віктор Горкун знайомому фотографу, підійшовши до натовпу.

– Навіщо? – запитуємо.

– Ну як? Щоб все, що відбувається, сфотографував зверху!

– На яку персону чекають? Чого не починають? – обурюється чоловік, що недолюблює демократів.

– Дівчата, а ви тут за ідею? – запитуємо в школярок, що тримають прапори Партії регіонів.

– Ні, нас попросили потримати… – відвертаються вони.

Приходить наймолодша депутатка міськради від Партії регіонів Ольга Сисоєва. Вона обережно ступає по покриттю майданчика, щоб її каблуки не загрузли в пісок, що перемішаний з камінцями.

Нарешті приїжджає міський голова Сергій Одарич. Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб, присутність якого на заході також анонсували, не долучився до відкриття майданчиків.

Із запалом виступає ведуча. Вона інформує всіх, що цей майданчик відкривається в рамках проекту «Будуємо нову Черкащину» та «Україна для людей», говорить про пріоритетний напрямок соціальної політики міської влади – популяризацію здорового способу життя. Присутні дітки хлопають.

– Люди з усіх боків, незручно до них стояти спиною, тож я буду крутитися, – говорить перед своїм виступом Сергій Одарич, чим сердить відео операторів, які не можуть вгадати, з якого ж боку їм ставати, щоб гарно відзняти мера.

Сергій Одарич розповів про плани, які матеріалізувалися і висловив сподівання, що на цьому майданчику ніколи не буде тихо, мовляв, весь час черкащани займатимуться тут спортом.

– Щороку ми плануємо робити не менше ніж 5-7 таких майданчиків відкривати в дворах черкаських будинків! – повідомив міський голова.

Виступ секретаря міськради Віктора Горкуна виявився аж занадто політично правильним.

– Близько десяти років я мріяв відновити в місті спортивні майданчики і лише зараз, коли в нас такі керівники і в державі, і в області, і у місті, лише зараз з цими керівниками і колегами-депутатами вдалося втілити це в життя. Бо це є пріоритетом в обласній програмі «Будуємо нову Черкащину». У місті десятки мертвих майданчиків, якими були два по вул. Смілянська, 119 та вул. Хоменка, 24/1. Нині депутатами готуються проектно-кошторисні документації на сім таких майданчиків.

Обидва виступаючі подарували дворовим командам форму і м’ячі. А голова комітету самоорганізації населення мікрорайону «Привокзальний» Надія Кусенко закликала мешканців берегти майданчик, а побачивши тут порушників дисципліни, зупиняти їх.

Ведуча закликала дякувати і дякувати оплесками владі за подарунок мікрорайону. Опісля розпочалася святкова програма.

До відкриття майданчика по вул. Хоменка влада також залучила дітей, роздавши їм "правильні" прапорці

До відкриття майданчика по вул. Хоменка влада також залучила дітей, роздавши їм "правильні" прапорці

За подібним сценарієм відбулося відкриття спортивного майданчика і за адресою та вул. Хоменка, 24/1. Тут вже Віктор Горкун розповів журналістам про ціну питання.

– Загальна сума, що була витрачена на відновлення двох спортивних майданчиків, становить 370 тисяч 400 гривень. Це кошти з бюджету розвитку міста. Скільки ще плануємо відкрити? От приходять депутати і пишуть звернення: тому треба майданчик спортивний відновити, тому дитячий. Коли починається бюджетний рік, то депутату відповідають, що, мовляв, на цей бюджетний рік не вдається закласти кошти, закладемо на наступний. І так все це тягнеться роками. Коли я цього року пішов на четверте скликання, то зрозумів, що треба робити по іншому. Я виготовив сам за власні кошти два проекти, оплатив проекто-кошторисну документацію і зайшов до міського голови. Кажу: «Ось проекти, які пройшли експертизу. Я різав кошторис до самого мінімуму. Тепер давайте підтримаємо». Я розглядаю ці проекти, як пілотні. Тепер нехай депутати роблять проекто кошторисну документацію в своїх округах, ми зараз формуємо програму соціально-економінчого розвитку на 2012 рік. І щоб ми мали готові проекти. І все! Десять майданчиків включаємо. Може депутатів шкребе душа, що оба майданчики та в окрузі Горкуна. А в мене ще чотири таких мертвих майданчики, – розповів Віктор Горкун.

Щоб відновити і їх, секретар міськради вирішив шукати підприємства в себе на окрузі, що орендують землю.

– Буду їм говорити: «Йдіть на викуп землі, а я йтиму до депутатів і казатиму, що я його вмовив викуповувати землю, я принесу півмільйона і кошти направимо на майданчики». Я вже сьогодні говорив з Ліходькіним, Більдою, Мельниковим, Гудзенком, Гладким, Дядченком. Вони теж роблять проекти. Обов’язково включатимемо їх проекти в бюджет розвитку! – запевнив Віктор Гаркун.

Можливо, Віктор Горкун радиться з Сергієм Одаричем, де б ще поставити дитину з Прапором регіонів?...

Можливо, Віктор Горкун радиться з Сергієм Одаричем, де б ще поставити дитину з Прапором регіонів?...

реклама

Коментарі  

 
+2 #9 Петро 29.09.2011 14:06
Для Марусі: про Отрешка пишуть гарно, бо він гарно платить за всю писанину, а Горкун ще про це не подбав
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #8 Еля 28.09.2011 19:18
Ох які ж вони праведні стали перед виборами, Набокіна з однієї сторони, Горкун з другої, а Одарич з третьої,та вони повинні ці майданчики вже давно стояти, а то щось тільки зроблять і бігом піаряться на всі Черкаси, що вони щось зробили, аби ж зі своєї кишені а то з міського бюджету,не такі ми дурні все прекрасно розуміємо для чого все це робиться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #7 Знающий 28.09.2011 16:14
Как по мне,то если сделал площадку,то и это уже хорошо (за 3 депутатских строка Горкуна,а это 12 лет, и 2 площадки сделать - это что-то из ряда вон выходящего)! Обычно все разворовывается "на корню",так-сказать, и люди совсем не получают ничего.А тут аж 2 площадки))))) Зато за 3 дня до приезда Одарыча и Горкуна, по всем дворам ямы на дорогах полатали!Тоже народу плюс. Кстати, сделали баскетбольное поле на песке с мелкой галькой (на фото это видно)!!! Как там играть?! :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Мойша 28.09.2011 13:41
Если голосовать за него (типа в благодарность за этот майданчик) больше ничего в ближайшие пять лет не увидите. Голосуйте за кого-то другого. Пусть тот тоже на майданчик ..... раскошелится и так дальше по этой же схеме. Вспомните Мороза (как голову ВР), Ющенка (как Президента)...дадут на копейку, украдут миллиарды а потом переизберите ПОЖАЛУЙСТА на следующий срок, видите ли не успел для вас сирых и убогих что-то сделать :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #5 курям на сміх 28.09.2011 12:59
мда, не знаю, хто автор, але написано супер - в стилі найкращих традицій журналістського стьобу)і я розумію автора, адже варто лише раз глянути на того ж горкуна - що тут ще сказати....скрізь про Будуємо нову Черкащину!їм самим не набридло повторювати цю затерту, давно висміяну фразу??!і про депутатку сподобалось - характерно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #4 Радник 28.09.2011 12:44
Тенденційне, вузькоспрямован е, жовчне-такі слова спадають на думку при оцінці цього опусу. Головна новина не діти з прапорцями і не регіони,не Горкун з Одаричем а те,що відкрито площадку для занять спортом, де раніше було казна-що. А все в політику люблять пограти..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #3 жужа 28.09.2011 12:40
І не соромно ........ влаштовувати цирк? :P Як вони по діточок піклуються..Уморили..Коли вже ця пошесть покине наша місто? :sad: Чи ще не все видоїли??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 Гайдамака 28.09.2011 12:38
Бутафорчики і брехуни. Спочатку обікрадуть людей до нитки, а потім кидають їм кістки у вигляді "майдаників" :P Ви б краще показали свої хатяри і машини,які типу "заробили". Аби не такі ворюги, як ............, у місті були б обладнані спортивні класи, де люба дитина могла б займатись спортом :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Маруся 28.09.2011 11:59
А чого як про Отрешка - регіонала, то так лагідно - лагідно))) А як про Горкуна - до, речі, вірного і відданого партійця ПР, який пережив часи гонінь, то так злобно? Га? Суть одна і та ж! Журналіст не повинен мати симпатій
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100