Трагічна історія кохання аргентинської красуні з кабаре – Марії, яка зустріла своє справжнє кохання, але загинула від рук заздрісників, може стати новою родзинкою репертуару Черкаського муздрамтеатру ім. Т.Г.Шевченка. Прем’єру мюзиклу відомого аргентинського композитора Астора П’яццоли «Танго Марії» можна буде побачити 23 червня

1

А вчора режисер-постановник Анастасія Гнатюк зібрала журналістів, щоб показати, як проходять репетиції та розкрити деякі секрети роботи над виставою.

– Коли я вперше побачив переклад оригінального лібрето до вистави, яке написав іспанський поет-сюрреаліст Орасіо Феррер, я нічого не зрозумів, хоча перечитав тричі, – пояснив необхідність створення нового лібрето для черкаського театру поет Олексій Юрін, котрий і став його (лібрето) автором. – Я не відразу зважився на цю роботу, бо не був упевнений, що зможу її зробити. Мої друзі – музиканти, актори, казали: «Не берися, в тебе не вийде!..» Я вже думав відмовлятися, але Настя мене таки переконала. Я працював днями і ночами протягом двох місяців. Кожну пісню писав по 7-10 годин. Мусив працювати швидко, по паралельно вже йшли репетиції. Я писав сцену, а наступного дня її вже репетирували. А коли я наприкінці перечитав те, що сам написав, то знов здивувався. «Що курив автор, коли це писав?» – подумав я про самого себе... Але я радий, що ми це зробили, і виставу побачать черкащани.

Музику для черкаського театру аранжувала диригент-постановник Олена Бєлкіна. За словами Анастасії Гнатюк, пані Олена – одна з небагатьох музикантів, які здатні виконувати дуже складну музику Астора П’яццоли. Втім, за словами самої мисткині, їй було працювати не складно, а цікаво.

Хореографом-постановником вистави став головний хореограф театру Володимир Татарінов.

– Я вдячний Господу Богу і Анастасії, що на своєму творчому шляху я зустрівся з цим вражаючим музичним матеріалом, – зазначив пан Татарінов. – Він дозволив розворушити і мій розум, і розуми членів моєї маленької балетної родини.

А художником-постановником вистави виступила киянка Олександра Крмаджян, котра, за її власними словами, має схильність до абстракції та експериментування.

– Цікавості роботі додавала співпраця з Анастасією Гнатюк, яка є консерватором, тобто моєю протилежністю, – зазначила пані Олександра, додавши при цьому, що жодних незручностей у цій роботі вона не відчувала.

Режисер-постановник Анастасія Гнатюк

Режисер-постановник Анастасія Гнатюк

Головні ролі у виставі виконали Олена Передрій, Сергій Бобров, Павло Гончаров, Микола Зайнчківський, Максим Рижевол, Петро Голубченко.

– Коли я дізналася про те, що цю виставу ставитимуть, я сподівалася хоча б потрапити у масовку, – зізналася Олена Передрій. – Коли ж стало відомо, що гратиму Марію, мені здалося, що це для мене – взагалі нереальна роль. Якась куртизанка... До того ж співає, танцює... Я думала: як же мені з цим впоратися? Але потім почали працювати, і потроху стало здаватися, що це вже не так і складно. Крім того, дуже допомагали досвідчені партнери. В результаті так втягнулася в роль, що постійно її обдумую, вона не виходить у мене з голови навіть у вільний час.

Сергій Бобров, як й інші учасники творчого колективу, зазначив, що матеріал був для нього дуже складним. Лібрето здавалося незрозумілим, музика – не подобалася. Втім, цей матеріал давав можливість проявити себе з несподіваного боку як актора: події розвиваються дуже швидко, і щоб правильно зіграти зміну внутрішнього світу героя, було потрібно неабияк постаратися. Крім того, він бачив старання Олени Передрій, і це спонукало досвідченого актора викладатися по повній.

2

– Втім, станом на сьогодні, на мою думку, вистава готова відсотків на 40, – зізнався Сергій Бобров. – Ми вибудували «скелет», і зараз «нарощуємо м’ясо». Сподіваємося, воно вам сподобається.

Максим Рижевол зізнався, що поки що не дуже звик до танцювально-співочих вистав. Але зі свого боку зробив усе що зміг, і це стало для нього новим і цікавим досвідом.

Для Павла Гончарова, який звик грати позитивних ліричних героїв та казкових принців, роль негативного персонажа стала можливістю проявити свою акторську майстерність з іншого боку.

– Хоча, щиро кажучи, негідника грати легше, – напівжартома зізнався Павло. – Коли ти граєш позитивного персонажа, може бути помітною фальш. Інша річ – негідник...

Наприкінці прес-конференції для журналістів було проведено майстер-клас із танго.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+18 #3 журналист 08.06.2016 16:30
Присутствовала на репетиции. Это вызов тем, кто считает, что театр в области не нужен или ни разу не был в театре. Удачи Театру и так держать! Вы - МОЛОДЦЫ! Ни пуха, ни пера.... :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #2 черкащанка 08.06.2016 16:14
Обязательно посетим премьеру :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Москаль Чарівник 08.06.2016 14:30
Добре шо попередили. буду блістать ерудіцієй)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100