реклама

реклама

На території мікрорайону «Богданівський» на розі вулиць Припортова та бульвару Шевченка розташований дитячий майданчик. Його встановили близько 10 років тому, однак до цього часу ні в кого на балансі він не перебуває, ніхто ним не опікується. На сьогодні він небезпечний для дітей: конструкції зношені, дерев’яні елементи прогнили, в підлозі з’явилися величезні отвори. І таких майданчиків по місту безліч.

77

Голова КСН «Богданівський» Оксана Мелікова звертається до міського голови Анатолія Бондаренка з проханням втрутитися в ситуацію, яка склалася в місті із подібними «нічийними» дитячими майданчиками, адже на сьогодні стан багатьох бездоглядних майданчиків критичний, повідомили в КСН "Богданівський"

Стосовно зазначеного майданчика вона просить негайно заблокувати вхід дітей на нього, знайти власника, провести експертизу та відремонтувати конструкції. Адже навіть за бажання комітети самоорганізації населення не мають ані коштів, аби зайнятися утриманням дитячих майданчиків, ані спеціалістів, здатних визначити технічний стан елементів тощо.

«Всі ці дії необхідно виконати терміново, аби не сталося жодного нещасного випадку. Адже конструкції, якими щодня користуються діти, – в аварійному стані», – наголошує голова КСН.

Загалом же Оксана Мелікова звертається до Анатолія Бондаренка з проханням вирішити це питання кардинально, запровадити на території Черкас правила утримання дитячих майданчиків, знайти власників та утримувачів кожного з них, і при встановленні нових – одразу ж визначати відповідального.

«Це ж не єдиний в нашому місті дитячий майданчик в такому стані. І раніше, і зараз багато хто встановлює дитячі майданчики, але власників та утримувачів ігрових елементів не визначають. Відтак ніхто не слідкує за їхнім технічним станом, не підтримує їх та не відповідає за безпеку наших дітей. Переймаюся цим питанням ще з 2012 року, коли здійснила інвентаризацію всіх об’єктів культурного та спортивного призначення на території «Богданівського», описала їх стан і надала до міської влади. Але не змогла встановити власників, оскільки не маю таких повноважень. Однак до цього часу ніхто так і не зміг зайнятися питанням безгосподарських дитячих майданчиків. Тому змушена звернутися до міського голови Анатолія Бондаренка як особи дієвої і охочої навести лад в нашому місті з проханням втрутитися і вирішити врешті це питання на рівні всього міста. Він має визначити, які кроки необхідно зробити, щоб убезпечити перебування діток на майданчиках. Можливо, варто провести інвентаризацію всіх таких об’єктів, визначити відповідального та передати всі безгосподарські майданчики одному утримувачу. Адже наглядати за ним має організація, яка на цьому розуміється, яка може провести або замовити експертизу, здійснити ремонтні роботи тощо. Сподіваюся, цю проблему вдасться вирішити найближчим часом, при чому один раз і назавжди», - наголошує Оксана Мелікова

Фото - із сайту "Дзвін"

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Эксперт 10.06.2016 08:25
Скоро Бондареня будет повторять фразу Медведева - потерпите, денег нет...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100