реклама

реклама

На вулиці Козацькій – навпроти будинку № 5 – нині розпочалося будівництво культурно-розважального комплексу. Це буде двоповерхова будівля. Площа земельної ділянки – 10 тис. кв. м, частина якої використовуватиметься під забудову, а решта – під благоустрій без права будівництва. Про це інформує прес-служба черкаської мерії.

проект - http://metr-t.com.ua

проект - http://metr-t.com.ua

За словами головного архітектора міста Миколи Упиря, плани щодо забудови цієї території виникали ще з 1974 року. До них поверталися тричі: у 1974 році, потім у 2000 році, і остаточно повернулися до цього питання у 2006 році. Спершу забудовники мали намір звести на цьому місті гіпермаркет, але він не вписувався в архітектурний ансамбль набережної. Тепер планують культурно-розважальний комплекс. Його будівництво передбачалося ще у Генеральному плані забудови Черкас 1974 року.

—   У нинішньому проекті Генерального плану, який найближчим часом винесуть на затвердження міської ради, також передбачено будівництво спортивно-розважального комплексу. Міська влада поставила забудовникам кілька вимог. Перша, зменшити поверховість до двох. Друга, забезпечити природоохоронну зону від води в 100 метрів. Третя, на вільній від забудови території провести благоустрій, встановивши урни для сміття, виклавши доріжки плиткою, облаштувавши ліхтарі, — розповів Микола Упир.

Крім того, забудова цієї території «вписується» у реконструкцію вул. Козацької, яку планують розпочати навесні наступного року. Вулиця буде розширена, там прокладуть зливову каналізацію, якої не було з початку відкриття дороги, облаштують по обидва боки велодоріжки. Також там зроблять паркувальні майданчики та зупинки громадського транспорту.

Микола Упир наголосив, що будівництво відбувається на законних підставах. Зокрема перші документи почали оформлятися ще п’ять років тому. Нині на руках у забудовників усі дозвільні документи, починаючи від рішень міської ради і завершуючи дозволами на початок будівельних робіт. Щодо проведення громадських слухань, то, як наголосив Микола Упир, нинішнім законодавством проведення таких обговорень не передбачено.

реклама

Коментарі  

 
0 #9 Андрій 06.10.2011 07:07
Нехай будують, хоч напевне стане і буде куди підти на вихідних, а то сидимо як у помийній ямі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #8 Митниця 29.09.2011 16:51
Вирубали тополеву посадку під будівництво-все в традиціях Упиря-Одарича
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 Мойша 29.09.2011 12:44
Цитую Вадим:
И снова власть уродует город... делая это на законных основаниях...

Что, собираются ложить, как Олейник перед драмтеатром бракованую плитку :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Мирослав 29.09.2011 12:11
Бродський з Одаричем продовжують епохальне захоплення міста, а вірніше міської казни. 8) 8) Після ста мільйонів бюджетних грошей, які партія любителів "УБЛЮДКІВ" відмиє на ремонті черкаських доріг, решту - прибере до рук на льодовому палаці. Все робиться за безпосередньою участю голови клану віце-прем`єра Бориса Колесникова, тому все у вільних від совісті демлкратів йде як по маслу.. За наші гроші. :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Дід Мазай 28.09.2011 19:13
А за які шиши будують цей спортивний комплекс під назвою "льодовий палац"? Чому пан Упир не називає прізвище забудовника, і скільки грошей з бюджету піде на будівництво цієї цяці, а потім утримання? Оголосіть список чергових черкаських мільйонерів на бюджетних грошах:D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Кирсан 28.09.2011 19:09
Ех не вдалось грохнуть сусідню школу під комплекс,тепер буде ні се ні те.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Олег 28.09.2011 19:04
Та які там 100 метрів від води?
Іще цікавить. Упирь сказав, що нинішнім законодавством громадські обговорення не передбачені - це правда, чи він (Упирь) з пальця, дану інформацію висмоктав.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Вадим 28.09.2011 18:57
И снова власть уродует город... делая это на законных основаниях...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100