Порив на залізобетонному самопливному каналізаційному колекторі діаметром 1200 мм по вулиці Чигиринській на виїзді з Черкас в бік Червоної Слободи стався минулої п’ятниці. Про це «Прочерку» повідомили в КП «Черкасиводоканал».

– На жаль, до 2013-2014 року в тарифах на водопостачання і водовідведення інвестиційна складова була взагалі відсутня. Відновлення мереж не відбувалося, ми працювали на знос, – пояснив під час сьогоднішньої всеукраїнської наради «Стан водопровідно-каналізаційного господарства. Вихід з кризи» директор «Черкасиводоканалу» Сергій Овчаренко. – Через це відбувалися і відбуваються постійні аварії на каналізаційних колекторах. Не було такого року, щоб не було декількох аварій на головному каналізаційному колекторі Черкас.

Тож чергову аварію на «Черкасиводоканалі» приймають мало не як штатну ситуацію. Алгоритм дій давно відпрацьований, підприємство має свою ремонтну службу. Спочатку організовується робота по локалізації аварії. Колектор залягає на глибині приблизно 7,5 м, а рівень ґрунтових вод – 2,5 м, тому підприємство застосовує бурильні установки – робляться свердловини для водопониження. Потім за допомогою станцій перекачки стічні води колектора (а це – десь половина всіх стічних вод міста) перекачують повз пошкоджену ділянку. Потім – розкопують і ремонтують.

– Ось у такому режимі ми живемо і працюємо, – зазначив пан Овчаренко. – На жаль, чинні тарифи все одно не дають можливості виконати одномоментну модернізацію всього господарства.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Семен 24.06.2016 13:16
Так а кредит на что тогда брали? А люди за что платят?
Азоту не плятит Водоканал за очистку, хотя люди платят. Так где же деньги, Овчаренко?
Скоро будем в г.вне но с фонтанами :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Парадокс 23.06.2016 18:17
в тарифах на водопостачання і водовідведення інвестиційна складова була взагалі відсутня
-----
Странно, этт коллектор уже ремонтировали. Причем здесь складовая, если отремонтировали халтурно, что рвет уже на следующий год. Сколько не выделяй денег на ремонт дорог, коллектора, а они за год саморазрушаются . Может проблема не в деньгах? Может кого-то нужно по пояс посреди дороги закатать в асфальт, а кого-то в коллектор?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100