реклама

реклама

Група воїнів АТО, які постійно проживають у с. Рацеве Чигиринського району, мітингувала сьогодні під стінами ТОВ «Продагроінвест» («Чигиринський консервний завод»), вимагаючи повернути з оренди землі біля села. Ці землі мають відійти 70-ти рацівчанам, що проходили або проходять зараз службу в зоні АТО.


 

Мітингувальники мали намір зустрітися з генеральним директором підприємства Олександром Демиденком. За їхніми словами, ідеться про дві земельні ділянки загальною площею в 44 га і 42 га. Підприємець погодився віддати АТОвцям лише першу із них, а АТОвці, у свою чергу, зобов’язуються потім передати цю ділянку знов у оренду підприємцеві. Проте час іде, а питання все не вирішується.

Натомість, мітингувальники, переважно – дружини воїнів АТО, вимагають, щоб до них дослухалися не тільки на словах. Анагіт, дружина воїна-АТОвця Петра Терещенка, розповідає, що її чоловік перебуває в зоні АТО вже більше року. 9 місяців їхня сім’я займається оформленням документів на землю. Вже зроблені плани, проекти, але до повернення Петра з війни нічого не вдається вирішити. Інша жінка скаржиться, що її син вже давно повернувся, розв’язання питання землі гальмується на місці, бо їхня родина не підтримує пана Демиденка у його антипатіях стосовно будівництва курників. Ще одна протестувальниця, Катерини Майстренко, розповіла, що її чоловік Олександр нині перебуває в госпіталі після тяжкої операції: на передовій він багато разів хворів на пневмонію й після ускладнення втратив частину легені, а тепер замість земельної ділянки «сім’я має лише клаптик паперу із планом цієї ділянки».

На жаль, Олександр Демиденко через хворобу близької людини не зміг зустрітися з протестувальниками. До них вийшов уповноважений проводити переговори працівник заводу Сергій Тимченко. Він запропонував мітингувальникам «не кричати», а після свят донести на прохідну заводу список тих, у кого готові всі документи на земельну ділянку. Проте, за словами пана Тимченка, Олександр Демиденко самостійно розв’язати проблему не зможе, оскільки у «Продагроінвеста» є ще два співзасновники. Запевнив також, що питання спробують владнати «без скандалів». Проте не всі протестувальники до нього дослухалися, а дехто навіть і попередив: «Прийдуть з передової наші сини й чоловіки – буде біда!..»

 

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #2 Майданная редиска 29.06.2016 17:12
Без горящих покрышек и штурмов администраций кому вы нафиг интересны?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+28 #1 бульба 25.06.2016 16:37
Недолугі коментувалники. Роздавання земель державних у власність будь кому, як це не цінічно звучить але навіть воїнам це шлях до занепаду. Ситуація банальна але за оренду землі отримувала кошти громада , тепер будуть отримувати люди та й ще мабуть раза в два менше ніж громада! Чи не кращий вихід щоб атошники з бюджету сільської ради банально отримували борг держави перед воїнами грошами живими?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100