реклама
Sucurity Police

реклама

В першу неділю липня ось уже понад 15 років поспіль громадськість відзначає Міжнародний день Дніпра. А оскільки основний басейн  однієї з найбільших річок Європи зосереджений в Україні, то для нас це свято має неабияке значення. Привернути увагу до Дніпра та нагадати про проблеми з водою, які існують сьогодні вирішили  й працівники Черкаського РУВР. Вони провели конкурс дитячого малюнка «Дніпро – перлина України» серед найменших черкащан і нагородили дітей заохочувальними призами.

IMG_1798

На нагородження прийшли усі маленькі переможці разом із батьками. Вони із задоволенням розповідали про  малюнки, притискаючи до себе грамоти та подарунки.

– Вдома малюю фломастерами, олівцями, фарбами, а  малюнки мама збирає в папочку. Вона вже чимала, ось така (розводить руки хлопчик). Найбільше люблю пляж: і не тільки малювати, а й засмагати на пісочку біля води, – розповідає Максим Демченко.

Єгор Коськов зізнається, що малювати йому допомагала мама. Він зобразив яхту, паровоз, міст і пляж. На Дніпрі бував декілька разів, сподобалося, що там багато води.

Олександра Кунець намалювала сонечко, дерева і море – синє і темне, а водичка там тепла.

Юлія Писаренко – мама одного із переможців зауважує, що її Саша дуже любить малювати. І хоч йому ще немає 4 років, вдома зібрано чимало шедеврів дитини.

- Я йому сказала, що треба річку намалювати, як дітки відпочивають на Дніпрі, то він і  намалював.

Максиму Горьовому невдовзі виповниться 6 років, тому про  свій малюнок він розповів детально.

- Я захотів намалювати перлину, ідею допомогла втілити сестра Марія. Спочатку перлину вирізав, розфарбував та наклеїв на аркуш. Люблю малювати в дитячому садочку на різні теми, найбільше подобається малювати Україну.

Журі конкурсу під час його проведення збиралося декілька разів, аби обговорити та обрати кращі роботи.

– Ідея конкурсу була започаткована Дніпровським басейновим управлінням водних ресурсів до Міжнародного дня Дніпра цього року. Всі малюнки (близько півсотні)  були цікаві, тому переможців було визначити складно. Комісія кращими визначила роботи, найбільше пов’язані з водою, також брали до уваги самостійність виконання. Нагородити намагалися усіх – переможців грамотами та подарунками, а учасників – заохочувальними призами, – каже заступник начальника  Черкаського РУВР Владислав Бондаренко.

Прокоментували захід і представники дошкільного навчального закладу, вихованці якого взяли участь у конкурсі.

– Ми вперше беремо участь в конкурсі на таку тему, однак вважаємо, що це дуже потрібно. Адже діти люблять творчу роботу і на їхніх малюнках Дніпро зображений по-різному. Спасибі організаторам за можливість творчої реалізації та за призи, – сказала музичний керівник ДНЗ №78 «Джерельце» Лілія Бобрик.

Після нагородження учасники заходу  переглянули невелику презентацію про річку Дніпро, що мало пізнавальне та виховне значення.

– Спочатку ми вагалися, чи варто проводити конкурс, але коли побачили малюнки дітей, а згодом і їх самих, відчули те тепло дитячих сердець, які вони вкладали в свої роботи, переконалися, що обов’язково варто. Саме з такого віку маємо прищеплювати їм любов до Дніпра, до рідної землі. Переконаний, що сьогодні хоча б частково нам вдалося це зробити, – наголосив начальник Черкаського РУВР Олександр Бовсуновський.

Олена Башлик

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100