реклама

реклама

Координатор громадської мережі «Опора» Марина Макуха, яка проводила нагляд за пунктами складання ЗНО абітурієнтами області, розповіла про курйозні та непередбачувані ситуації, що виникали в процесі зовнішнього незалежного оцінювання.

Здебільшого, за словами Марини Макухи, аудиторії, призначені для складання тестів, були готові. Однак деякі з них, мали недоліки.

- В Умані були аудиторії без вікон. У таку спеку дітям дуже складно знаходитись у приміщенні без вікон. Також, в якості пункту для складання ЗНО використали аудиторію для молодших класів. Стільці та столи не підходили за розміром абітурієнтам. Ще були аудиторії, де гучно працювали лампи. Вимкнути їх не можна було, а шум відволікав дітей і тому, можна говорити, що не всі були в рівних умовах.

Також спостерігач розповіла, що в деяких пунктах складання тестів на стінах були допоміжні елементи – плакати з історичною довідкою, правописом тощо. Відтак діти, які виходили під час складання тестів у коридор, могли скористатись доступними підказками. Але якщо у черкаській школі на претензії спостерігачів відреагували, то в Христинівській школі, стверджує Марина Макуха, виправляти недолік відмовились.

- В тих містах, де ми вже не перший рік проводимо спостереження, до нас звикли. А в деяких районах, зокрема на Христинівщині, на нас реагували неспокійно, підходили навіть правоохоронці, - зазначає пані Марина.

Також за її словами, під час складання тестів виявлено 4 випадки користування технічними засобами, 1 випадок – користування шпаргалкою, а також помічені порушення з боку працівників, які проводили оцінювання – під час складання дітьми тестів вони користувались мобільними телефонами, що заборонено правилами. Двоє абітурієнтів були не допущені через запізнення.

Крім цього, ще один цікавий випадок в Умані.

- В Умані дівчина, яка була зареєстрована, не змогла прийти до пункту складання ЗНО, бо напередодні народила, - розповіла Марина Макуха.

Загалом, як зазначалось раніше, Черкащина має високий показник явки до пунктів складання ЗНО. Один із абітурієнтів, випускник фізико математичного ліцею Данило Парій склав тест з математики на максимальний бал – 200. Він єдиний в області, хто досяг такого показника.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100