Виконком Черкаської міськради на сьогоднішньому засіданні створив у місті два ярмарки – на розі проспекту Хіміків і вулиці Самійла Кішки (колишня Рози Люксембург) і на розі вулиць Пацаєва і Нарбутівської (Петровського).

«Ярмарками» назвали законні місця для торгівлі, які замінять стихійні ринки. Вартість за 1 кв м торгової площі становитиме 7 грн 6 коп на день (кошти підуть на прибирання, облаштування переносними спорудами, санітарний контроль), торгівля проходитиме щоденно з 8 до 20 години.

– Якщо той чи той комунальний мініярмарок приживеться, буде всім зручний, він у перспективі може перетворитися на ринок, – пояснив стратегію міської влади щодо «стихійників» перший заступник міського голови Станіслав Овчаренко. – Це вже крок уперед порівняно зі стихійними ринками: торгівля стає цивілізованою, санітарний стан контролюється.

Інший заступник мера Геннадій Шевченко пояснив, чому наразі облаштовують лише два ярмарки.

– Люди, які там торгують, поводяться порядно, конструктивно, без шантажу міської влади, – зазначив Геннадій Юрійович. – Тому ми до них прислухаємося в першу чергу.

Раніше влада вже пішла назустріч «стихійникам», які торгували на площі 700-річчя Черкас: там було утворено тимчасовий ярмарок із перспективою розширення наявного ринку.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100