У першому півріччі цього року кількість зайнятого населення в Черкаській області становила 560,8 тис. осіб, а рівень зайнятості, порівняно з аналогічним періодом минулого року, зріс із 58,1% до 58,7%. Про такі дані поінформував директор Черкаського обласного центру зайнятості Володимир Вовченко під час координаційної наради, яку провів голова облдержадміністрації Сергій Тулуб.

За інформацією прес-служби облдержадміністрації, Володимир Вовченко підкреслив, що кількість вакансій у області зросла.

«Так, у січні – вересні поточного року до центрів зайнятості надійшло майже 33 тисячі заявки про вакансії, що на третину більше, ніж торік. У результаті, ми змогли працевлаштувати понад 29 тисяч незайнятих громадян. Це на 13% більше, ніж за відповідний період 2010 року…» - підкреслив Володимир Вовченко

Насамкінець, директор обласного центру зайнятості повідомив, що незабаром в області з’явиться навчальний заклад, який буде оснащено сучасним технічним обладнанням і кваліфікованим кадровим складом. Він має вирішити питання щодо оперативного задоволення потреб області у кваліфікованих працівниках за професіями, потрібними на місцевому ринку праці, які відповідали б потребам роботодавців і давали б можливість займатися індивідуальною трудовою та підприємницькою діяльністю. «Перелік професій буде постійно розширюватися й визначатися потребами ринку праці, розвитком самозайнятості населення, браком можливостей здійснення навчання в мережі наявних навчальних закладів», - наголосив Володимир Вовченко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100