реклама

реклама

Народний  депутат України Антон Яценко заявив  про те, що деякими чиновниками  планується рейдерське захоплення землі в селі Кузьмина Гребля Христинівкого району.

На думку народного депутата Антона Яценка земельний дерибан в селі Кузьмина Гребля Христинівського району, як це не цинічно звучить, розпочався під благими намірами надання земельних ділянок учасникам АТО. Але як виявилося згодом зазначені «учасники бойових дій» проживають та зареєстровані в Черкаському, Смілянському районах Черкаської області, місті Києві та Київській області, сумніви також викликають документи, що підтверджують статус учасників бойових дій.

В той час, коли сотні гектар земель державної форми власності у незаконний спосіб надаються у приватну власність невідомим громадянам, жителі села Кузьмина Гребля вимушені роками чекати отримання земельної ділянки. Вся ця оборудка відбувалася без відома та всякого погодження з громадою села Кузьмина Гребля Христинівського району.

Як з'ясувалось згодом, орендарем земельної ділянки державної форми власності розміром 219, 34 га є СВК «Зоря», яке відповідно до постанови господарського суду Черкаської області від 20.09.2011 року визнано банкрутом. Після чого орендар в особі СВК «Зоря» в незаконний спосіб, всупереч укладеному договору оренди, передає в суборенду зазначену земельну ділянку ТОВ «Зоря».

З матеріалів наданих прокуратурою Черкаської області стало відомо, що у вересні 2015 року прокурор Христинівського району в інтересах держави звернувся з позовом до Господарського суду Черкаської області з проханням визнати незаконними та скасувати постанови Христинівської районної державної адміністрації якими передано в оренду ТОВ «Зоря» 219, 34 га земель державної форми власності та визнати недійсним договір оренди від 14 грудня 2011 року укладений між Христинівською районною державною адміністрацією та ТОВ «ЗОРЯ», СВК «ЗОРЯ» та зобов’язати повернути у державну власність земельні ділянки розміром 219, 34 га, розташовані в адміністративних межах села Кузьмина Гребля, за межами населеного пункту.

Рішенням Господарського суду Черкаської області від 11 квітня 2016 року визнано незаконним та скасовано пункт 1 розпорядження Христинівської районної державної адміністрації № 180 від 26.09.2011 «Про надання в оренду земель»; пункт 4 розпорядження Христинівської районної державної адміністрації №211 від 08.11.2011 «Про надання в оренду земель»; визнано недійсним договір оренди землі від 14 грудня 2011 року укладений між Христинівською районною державною адміністрацією та ТОВ «ЗОРЯ», СВК «ЗОРЯ» та визнано недійсним договір про внесення змін до договору оренди землі, що укладений 07.11.2012 року між Христинівською районною державною адміністрацією та ТОВ «ЗОРЯ», СВК «ЗОРЯ».

Крім того, за інформацією ГУ НП в Черкаській області 30.06.2016 року по даному факту відкрито кримінальне провадження №12016250260000335 за ч.1 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем). Санкція даної статті передбачає відповідальність у вигляді арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Зважаючи на вищевикладене та усвідомлюючи факт незаконного використання земель державної власності, ТОВ «ЗОРЯ» вирішило у незаконний спосіб привласнити земельну ділянку розміром 219, 34 га.

Для реалізації зазначеної схеми, керівництво ТОВ «ЗОРЯ» звернулося за допомогою до колишнього виконуючого обов’язків начальника Головного

управління Держгеокадастру в Черкаській області - Мірзоєва Азера Алійовича завданням якого було усіляко сприяти в оформленні необхідних документів та знайти «підставних» осіб, які б за попередньо - визначену плату надали в оренду ТОВ «ЗОРЯ» на 49 років отримані у приватну власність земельні ділянки з правом першочергового викупу земельної ділянки орендарем.

З метою привласнення державного майна, ТОВ «Зоря» спільно з в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області Мірзоєвим А.А. знайшли 78 жителів Смілянського, Черкаського районів Черкаської області, м. Київ та Київської області, яким нібито присвоєно статус учасників бойових дій, користуючись пільгами учасників бойових дій та підтримкою чиновників Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області, розпочали процес привласнення земельної ділянки державної форми власності розміром 219, 34 га. Після звільнення з посади в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області, громадянин Мірзоєв А.А. користуючись своїм «авторитетом» та «зв’язками» домовився з нинішнім очільником ГУ Держгеокадастру в Черкаській області – Мироненко Дмитром Олександровичем (підлеглого якого, нещодавно співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією та військовою прокуратурою затримали під час отримання хабара в розмірі понад сто дев’яносто тисяч доларів США) в сприянні та покриванні подальшої реалізації незаконної земельної оборудки.

Також варто зазначити, що в Черкаській області з початку року працівниками правоохоронних органів викрито понад 30 шахраїв з Смілянського району, які намагалися під виглядом бійців присвоїти статус учасників бойових дій на Сході України. До речі, цікавим є той факт, що один з головних «героїв» нашого розслідування громадянин Мірзоєв А.А., родом зі Смілянщини та тривалий час працював начальником Управління Держземагентства у Смілянському районі.

За словами сільського голови села Кузьмина Гребля Христинівського району - Осітнянко Ніни Іванівни, вона неодноразово зверталася до керівництва Черкаської обласної державної адміністрації, Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області з проханням зупинити незаконний «дерибан» землі, але так і не знайшла підтримки.

Жителі села Кузьмина Гребля заявили, що вила напоготові та на наступний раз зустрінуть обласне керівництво не з хлібом і сіллю, а з вилами. Селяни втомилися від багатомісячної боротьби за свою землю та готові їхати в Черкаси та Київ, щоб розпочати безстрокові акції протесту.

За зверненням депутата Верховної Ради Антона Яценка проти шахраїв було порушено карну справу, яка сьогодні розслідується. Афера провалилась...


Матеріал надано прес-службою народного депутата Антона Яценка

реклама

Коментарі  

 
-3 #2 Реґіональна Тальнівщина 15.07.2016 22:58
Краще б віддали землю під вирощування кошерної їжі. А то в Антончик якийсь худощавий зробивсь на останньому фото, погано буде, коли віддані своєму куміру виборці втратять свого плагодєятєля! :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Чувак Антон за бортом! 15.07.2016 20:13
Скрочно спас конец чуваку!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100