реклама

реклама

Чигиринська районна рада після емоційного обговорення прийняла сьогодні «декларативне рішення» про неприпустимість будівництва в районі екологічно небезпечних об’єктів. Як випливало із виступів на сесії, це рішення спричинила відома дискусія «про курники», яка вже тривалий час розбурхує громадське життя району.


Районна рада не має жодного стосунку до питання розміщення пташників «Нашої ряби» на території Рацівської сільської ради, не може ані сприяти будівництву, ані заборонити його. Тому дискусія на сьогоднішній сесії могла служити лише спробі місцевих активістів ще раз заявити про себе. Як завжди буває на таких «обговореннях», фахівців ніхто не запрошував, представників «Нашої ряби» не заслуховували. Відразу перейшли до образ і криків «Ганьба».

Ті, хто слідкує за «курячим скандалом» на Чигиринщині, вже давно звикли сприймати кожне таке ініційоване противниками будівництва «обговорення» як черговий епізод багатомісячної «мильної опери», де кожний знов і знов повторює свою роль – із її давно відомими всім глядачам фразами.

Опоненти будівництва на чолі з головою Чигиринської районної народної ради і громадського об’єднання «Народна варта Черкащини» Павлом Романенком знов розповідали про те, «яким екологічним лихом мають стати для Чигиринщини курники» (втім, без жодних висновків наукових екологічних установ із цього приводу). Цього разу «антикурникова» сторона урізноманітнила демонстрацію своєї позиції за рахунок виступів декількох активістів різного віку, в тому числі пенсіонерів і молодої мами.

Прихильники будівництва говорили про нові робочі місця, інвестиції в розвиток та інфраструктуру Чигиринщини, досить високі зарплати, які гарантує «Наша ряба». Говорили й про те, що завдяки інвестиціям жителі району нарешті отримають роботу вдома, а не їздитимуть світ за очі на заробітки.

01

Голова Чигиринської районної ради Володимир Клименко знов озвучив свою позицію: приводу для дискусії поки що немає, оскільки «Перемога Нова» поки що не надала району своїх пропозицій. Наразі нема ані цифр, ані розрахунків, ані висновків офіційних установ.

На загальному тлі яскраво виділявся виступ учасника АТО Олександра Титаренка. Під час його виступу в залі навіть на якийсь час припинилися крики, тож можна було чути кожне слово АТОвця:

– Приємно було, як починалося засідання ради. Звучав Гімн, усі піднялися... Потім розпочався балаган, – говорив Олександр Анатолійович. – Я – не прихильник ані одної сторони, ані другої. Скажу про свою родину. Мій син у 2013 році підписав контракт і пішов у армію. Не за гроші, як іноді йдуть сьогодні. А для того, щоб якось реалізувати себе. Роботи на Чигиринщині немає. На сьогоднішній сесії я почув, що сюди прийде хоч один потужний інвестор... Люди добрі, ми в цьому Чигирині, вибачте на слові, загниваємо. Я ні на що не провокую. Я тут виріс, живу і буду жити. Я – військовослужбовець, я третій рік служу. Прошу любителів посперечатися: сперечайтеся десь надворі! Дайте в районній раді розв’язувати людям важливі питання району, наприклад, про дороги. А не про «курники»!

Щоб пристрасті трохи охолонули, голова районної ради Валентина Алєксєєвець оголосила годинну перерву, після якої в залі справді стало спокійніше. Тож після невеличкого обговорення депутати одноголосно прийняли рішення, котре нічого в районі не змінює, але на сьогодні всіх задовольняє. В цьому шедеврі компромісу мовиться:

«Районна рада вирішила:

1. Прийняти декларативне рішення проти будівництва виробництв підвищеної екологічної небезпеки на території району відповідно до висновків екологічних служб.

2. У разі надходження заяв про наміри будівництва обов’язково провести громадське обговорення відповідно до чинного законодавства».

Обидві сторони сприйняли це рішення як свою перемогу... Але що це за «декларативне» рішення, яку воно має вагу – схоже, незрозуміло самим депутатам.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #5 Патріот 19.07.2016 19:39
хто вкладає кошти в економіку України - патріот! Хто проти - ворог, або дурень. Противники будівництва та прогресу взяли на озброєння силові методи боротьби, брехню та наклеп. Дуже схоже на технологію «руського мира», хто проти – знищити! Знищити все, економіку, село, незгідних.
У с.Рацево було три комплеки ВРХ, два свинокомплекси, консервний завод, колгосп мільйонер, інше, на сьогодні все знищено село вимира, молодь виїжджає в пошуках роботи, школу в с.Вітове закривають, водогін на грані смерті. А скільки підприємств в Чигирині знищено? На місці «Сільгосптехнік и», підприємства союзного значення пустка, навіть фундамент вибрано, все в бур’янах. Чернеченський ставок перетворено на болото. Це ви за таку екологію?
Потрібен розумний баланс між екологією та відродженням регіону, але противники прогресу на сьогодні, як істинні фанатики, диктують свої умови з позиції сили, психологічного та фізичного тиску, брехні та наклепів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Олена 16.07.2016 21:31
Молодцы Чигиринцы!То что отстояли своё право на принятие решений,а не навязанных кем то,это очень хорошо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #3 еммм 16.07.2016 11:13
шо за брєд? :-|
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Сидоров 15.07.2016 23:27
Ну що сказати про куроники. В Канівському районі , в селах навколо курників з колодязів зникла вода,а та що є , пити її гидко.В Чигиринському районі, в тому місці , де планується курник,є підземне , чи не єдине в країні , а може і в Європі , родонове озеро, з надзвичайно корисною водою.Для курника потрібна дуже велика кількість води, і планується брати воду з того підземного сховища.І вже брудна, з хімією. антибіотиками і всякою трасцею вона вертається до нас у землю. Якщо скажуть, що вона очищена. то не вірте. Брехня. Що буде з нашими дітьми і внуками цілком очевидно. Онко , аллергії, вроджені вади типу без ноги, чи з 6 ма пальцями на руках і т.д.Як дивитися в очі нашим дітям через певний час?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #1 Кстати 15.07.2016 20:28
- символом "вашої ряби", мона взять самого "виссарионовича", у того тоже було одно з погонял - "рябой". Просто преемственность , - "отец всех ряб".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100