Виступ у «живому» ефірі для черкаського рок-гурту «Ефект метелика» завершився запрошенням на «пюрешку».

Цими вихідними на хвилі «Dalmatin» 101 FM стартував новий проект «SOUNDЧе». Першим у прямому ефірі був найпопулярніший черкаський гурт «Ефект метелика».

Метушня, щасливо-знервовані обличчя, турботливі потискання рук, переставляння стільців,  камер, пультів … У радіостудії тривають останні приготування до ефіру.

- У мене тремтять коліна. Нервуюся, як ніколи. Таке відчуття, ніби голова абсолютно порожня, – перебираючи пальцями, каже натхненниця і авторка проекту Ольга Касьянова.

Натомість Сергій Бобров, соліст «Метеликів», має досить впевнений вигляд: «Я не хвилююся. Нам часто доводиться виступати на телебаченні та на радіо. Сьогодні ми пропонуємо слухачам акустичний проект.  Подивимося, як все буде».

Музиканти хаотично рухаються по студії. Оператори перевіряють камери. Далі всі збираються у найбільшій кімнаті. Чай, поїдання солодощів… Тихе блаженство розриває голос Олі: «Досить точить уже. 3 хвилини залишилося».

І знову сум’яття, біганина. Всі займають свої місця. Ведуча, вмощуючись за пульт, мугикає: «Боюся заїкатися». «Далматинці» бажають один одному удачі.

– Сірьож, оце гостьовий мікрофон, а оце вокальний. Не сплутуй! – наостанок зауважує Ольга, підсувається ближче до мікрофона.

30 секунд до ефіру.

Лідер американського гурту «Нірвана» Курт Кобейн в одному з інтерв’ю зізнався: «Я ніколи не прагнув ані слави, ані будь-чого подібного. Просто так вийшло». Хто знає, може когось із тих, хто грає в одному з підвалів міста Че, не мріючи про славу, теж несподівано для них самих колись назвуть «голосом покоління». Я вітаю вас, браття і сестри… Гіп-гіп, ура, вашому колективу!

Далі допитлива ведуча розкриває  всі секрети «Ефекту метелика»: звідки пішла назва, як створюються хіти, музичні вподобання учасників гурту, подарунки від фанатів, плани на майбутнє.

У «SOUNDЧе» розпочалася рубрика «Відповідь Чемберлену».

- Сірьож, твій колега Льоня Булкін, соліст гурту «Альфред Кох», надіслав нам пісеньку. Він так просить, аби ти її заспівав. Зможеш? – усміхаючись, говорить Ольга.

Залунав знайомий мотив «Ми бажаємо щастя вам». Бобров перевершив Стаса Наміна. Ольга навіть не втрималася і посипала вокаліста зерном.

Під час ефіру «плямисті» та «метелики» «доЧЕсалися» до того, що гітарист гурту Костя Доброцький пообіцяв одній із слухачок пригостити її обідом – картопляним пюре з котлетою. Вона правильно відповіла на запитання щодо марки струн, на яких грає Костянтин.

«Стоп свет, стоп снег, стоп дождь, стоп град» – ці ліричні рядки із пісні «Сніг» завершили «живий» ефір. Загалом «Ефект метелика» виконав шість пісень.

Година проминула за одну мить. Здавалося, що час зупинився…

Уже в ліфті музиканти зізнаються, що найскладніше – не бачити свого соліста.

- Ми опинилися на різних майданчиках . Сергія чули тільки у навушниках, – каже барабанщик «Метеликів» Юра Гелевея.

Свій виступ музиканти оцінюють позитивно.

- Усе добре. Перший млинець майже без грудочок. Важко починати, бути першим. Наступним гуртам раджу репетирувати чистим звуком в акустиці і, звичайно, удачі! – підсумував гітарист гурту Костя Доброцький.

Наступної неділі у «SOUNDЧе» візьме участь дівочий вокальний колектив «Буднітай».

P.S.  Проект «SOUNDЧе» - це не тільки радійний проект, а й телевізійний, тож незабаром відеоверсію всього, що відбувалося у студії, можна буде побачити в ефірі телеканалу «ВІККА».

реклама

Коментарі  

 
+4 #4 Експрес 07.10.2011 11:24
Радіо "Далматин" - Ви найкращі!

Під "Ефектів", відпочивала, танцювала, отримала море позитивних емоцій.

Всим дякую за чудовий проект!

Всього вам найкращого в ваших починаннях!

Люблю вас!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Сірожа 06.10.2011 12:25
:lol: Гарна задумка, надіюсь що цей проект послужить поштовхом для творчості наших Черкаських гуртів, та відверне їхню увагу від бескінечних проблем буденності.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Круть 05.10.2011 22:13
Молодці! Оля, ти-супер!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Шокували 05.10.2011 20:56
І про що це було? :eek:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100