реклама

реклама

Організатори першого черкаського фестивалю «Гайда Fest», який пройшов цими вихідними у Долині троянд, підбили підсумки фестивалю та відповіли на критику, яку на їх адресу почали висловлювати користувачі соціальних мереж та влада.

За словами організаторів, «Гайда Fest» навіть перевершив їх очікування. Фестиваль зібрав близько 500 автостоперів з усієї країни, а також звичайних «фестивальників». Крім того, відзначають вони, із присутніх на заході було більше приїжджих, ніж черкащан.

Під час сьогоднішньої прес-конференції один з організаторів «Гайда Fest» Костянтин Мірош зачитав схвальні відгуки про фестиваль. Зокрема, лідер білоруського музичного гурту «Заточка» написав у соціальній мережі про те, що виступ у Черкасах – найкращий концерт для його команди.

Однак, організатори першого черкаського фестивалю піддались і значній критиці після його закінчення. Зокрема, як повідомляє «Антенна», заступник міського голови Ігор Коломоєць виступив проти фестивалів, що тривають понад добу. Оскільки організатори не забезпечують захід волонтерами, через що відвідувачі завдають нищівного удару території відпочинку. Працівники КП «Дирекція парків» не в змозі впоратися з такою кількістю сміття. У владців виникли питання й щодо місця дислокації фестивалю.

А за інформацією заступника керівника КП «Дирекція парків» Андрія Кучі, станом на 8 вечора неділі комунальники зібрали 9 возиків пляшок.

- Ми вважаємо, що не можна оцінювати фестиваль негативно через ті пляшки, які знаходились біля сміттєвих баків. Сміття було не більше, ніж після будь-якого міського свята, - сказав організатор Денис Гайда.

Однак, він не заперечує, помилки в організації фестивалю були і в майбутньому їх планують виправити. Зокрема, перед початком фестивалю, організатори заявляли, що захід абсолютно вільний від алкоголю, а присутність спритних напоїв на території буде різко присікатись волонтерами та поліцією.

Однак, говорять організатори, працівники поліції не змогли повністю забезпечити «безалкогольність» заходу.

- Волонтери та активісти були більш активними і частіше робили зауваження за розпиття алкоголю, ніж поліція, - зазначає Денис Гайда.

Інша організатор фестивалю Анастасія Білецька вказала на ще один недолік – відсутність Швидкої допомоги.

- Ми звертались, просили надати машину Швидкої допомоги, яка чергувала б на заходах. Однак, у перший день машина приїхала лише о 16 годині, а другого дня – не приїхала взагалі.

Тому організатори хочуть переговорити із керівництвом поліції та лікарні, аби на майбутнє уникнути непорозумінь.

За їх словами «Гайда Fest» буде щорічним фестивалем у Черкасах. А цієї зими студенти-організатори планують провести зимовий фестиваль у закритому приміщенні.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #4 ВІРА 27.07.2016 11:06
"... зібрання з використанням зашкальних звукових ефектів..." треба проводити за містом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 Продамгаражнаюгах 26.07.2016 21:41
В че немає трактора щоб прибрав пляшки, чи бухать це погано?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Санітар 26.07.2016 20:05
Масові зібрання з використанням зашкальних звукових ефектів не тільки не дають відпочивати нормальним людям, а й розвивають стадні рефлекси у їх учасників та справляють дебілізуючий вплив на особистість.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Купокучно, однако 26.07.2016 15:57
Як це символічно! Купами сміття опікувався замдиректора Куча :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100