реклама

реклама

Громада села Теклине, що на Смілянщині, знайшла спосіб, як економити на опаленні в місцевому дитячому садочку «Берізка». Для цього громада взяла участь у проекті Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду-ІІІ».

Згідно з проектом, проблеми громади вирішуються за допомогою фінансування з кількох джерел: Програми розвитку ООН, місцевих бюджетів та загально зібраних коштів самої громади. Для цього у селі створили громадську організацію «Сріблянка».

Село Теклине підпорядковується Балаклеївській сільській раді, чисельність населення якої перевищує 5500 жителів. Там функціонує 4 школи, 3 дитячі садки на 5 груп, де здобувають дошкільну освіту понад 120 дошкільнят.

- Поряд з низкою невирішених проблем, кожну громаду найбільше турбувала одна – як зробити так, щоб діти взимку в школі чи дитсадку не мерзли, – говорить голова сільської громадської організації «Сріблянка» Ольга Кононенко.

За її словами загальна вартість проекту склала 297 530 грн, із яких 222 тис. грн профінансувала міжнародна організація ПР ООН, майже по 15 тис. грн. – виділили громадська організація та районна рада, сільська рада дала на проект майже 47 тис. грн.

- Було проведено капітальний ремонт системи опалення в садочку, монтаж модульної електроустановки, заміну дверних прорізів. А також витрачені кошти на підготовку відповідної документації, - зазначає Ольга Кононенко.

Голова Балаклеївської сільської ради Ростислав Ситнік зазначає, реалізація такого проекту в селі була вкрай необхідна громаді, враховуючи нинішні ціни на газопостачання.

- У зв’язку з тим, що газ зараз вже занадто дорогий, необхідно було знаходити методи економії. Громада позитивно відреагувала на можливість реалізації проекту. Якби люди не зібрали гроші, то, звісно, втілити задумане не вдалося б, - розповідає сільський голова.

Для Балаклеївської сільради це вже третій етап Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду-ІІІ». Під час реалізації минулого проекту громаді вдалось провести енергозберігаючі заходи у Балаклеївській спеціалізованій школі. Як говорить Ольга Кононенко, окупність такого проекту становить приблизно 3-4 роки.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Tilestra 04.08.2016 18:58
Увазі громад та активістів:
Є можливість отримання спортивного майданчика. Клич друзів – граймо разом! Проект покликаний створити дітям умови для занять спортом та ведення здорового способу життя. Фонд Кличко за підтримки Фундації Кока-Кола в рамках цього проекту сприяє розвитку спортивної інфраструктури міст та найвіддаленіших селищ України. Реєстрація участників за посиланням https://my.klitschkofoundation.org/ref/LiaUpb .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100