реклама

реклама

Вікіпедія відома усім, її усі читають, Cтатті Вікіпедії використовують для навчання та просто для того, щоб знайти актуальну інформацію. Постає питання, а хто ж пише ці статті, де вони взагалі беруться. У Черкасах живуть двоє людей, для яких Вікіпедія стала захопливим хобі та важливою справою у житті.

Один з них: Крижанівський Володимир, який працює методистом у Черкаському міському методичному кабінеті установ освіти. Володимр входить до 20 найактивніших дописувачів Вікіпедії та є одним із її адміністраторів. У його доробку вже понад 17 тисяч статей, деякі з них отримали статус добрих, а стаття про рідне місто Черкаси отримала найвищих статус - вибрана.

Якщо стаття містить лише інформацію у вигляді тексту, вона не буде такою корисною як та, до якої додали зображення. І чим якісніші зображення, тим стаття буде мати кращий попит серед читачів. Саме створення якісних фотографій та наповнення ними Вікіпедії займається Сергій Криниця. Він подорожує рідною країною, фотографує і "заливає" усі знімки до Вікіпедії, надаючи їх у вільний доступ, щоб кожен зміг ними скористатись. Одна з таких фото перемогла на конкурсі "Вікі любить природу" серед 45 тисяч подібних.

Про це пишуть на сайті департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 Мама 02.08.2016 21:20
Для Сашко: Інспектор дитсадків працює в департаменті освіти, а методкабінет зовсім інша установа. Не плутайте мухи і котлети!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Сашко 02.08.2016 18:09
Більше міськметодкабін ету пишатися немає ні ким, ні чим. Яку користь приносять його працівники місту невідомо. А ну як же! Деякі з цих працівників залучені до незаконного збирання коштів в навчальних закладах та незаконного збагачення. Наприклад цим багато років займається вічний інспектор дитсадків ....................................
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Краєзнавець 02.08.2016 15:57
Активному дописувачу, крім інтернету, бажано більш активно працювати в бібліотеках та архівах (у вільний від роботи час).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100