реклама

реклама

Надання психологічної підтримки демобілізованим учасникам антитерористичної операції є пріоритетним завданням сьогодення. Служба зайнятості, в свою чергу, бере активну участь в підтримці таких осіб у  їх якомога швидшій соціальній адаптації до мирного життя. При зверненні до центрів зайнятості жодна особа даної категорії не залишається без уваги. До таких клієнтів застосовується індивідуальний підхід, їх залучають до індивідуальних профконсультаційних послуг та запрошують на семінари, тренінги з техніки пошуку роботи, а також на заходи цільового призначення.

ФОТО

З метою сприяння розширенню можливостей надання допомоги учасникам антитерористичної операції обласним центром зайнятості спільно з ГО «Волонтер Черкащини», в рамках укладеної Угоди про співпрацю, 08-09 серпня 2016 року на базі Черкаського міського та обласного центрів зайнятості був проведений тренінг для фахівців регіональної служби зайнятості за темою: «Особливості роботи з учасниками АТО» за участі психотерапевта, кризового психолога Олени Подолян, військового психолога Козинчука Андрія та представника ГО «Волонтер Черкащини», юриста-правозахисника Щербатюка Тараса, які щоденно займаються наданням різносторонньої професійної допомоги демобілізованим ветеранам АТО.

У ході  проведення заходу були висвітлені такі актуальні питання:

-          основи комунікації з ветеранами АТО;

-          психологічна допомога ветеранам АТО;

-          правові проблеми, з якими зустрічається дана категорія осіб, та шляхи їх вирішення;

-          соціальна адаптація учасників АТО до мирного життя;

-          працевлаштування та професійна адаптація;

-          розуміння емоційного стану ветерана, прогнозування його поведінки;

-          поняття посттравматичного стресового розладу, його ознаки, шляхи подолання.

В результаті проведеного дводенного тренінгу фахівці служби зайнятості, які  брали участь в даному заході, отримали кваліфіковану, з «перших уст»,  допомогу у ефективному наданні послуг  пріоритетній категорії клієнтів.  В майбутньому планується проведення такого роду заходів і з іншими фахівцями обласної служби зайнятості.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100