реклама

реклама

Сьогодні на Соборній площі у Черкасах зібрались журналісти місцевих ЗМІ, аби вшанувати пам'ять Георгія Гонгадзе та всіх журналістів, які загинули, виконуючи свої професійні обов’язки.

- 16 вересня 16 років тому зник відомий український журналіст Георгій Гонгадзе. Пізніше його обезглавлене тіло знайшли у Таращанському лісі. І хоч смерть Гії, зрештою призвела до зміни влади в Україні і вбивць журналіста упіймали і засудили, але імена замовників злочину досі не названі, - звернувся до присутніх від імені і за дорученням Національної спілки журналістів України координатор акції, журналіст газети «Черкаський край» Володимир Лимаренко-Полянський.

За словами Володимира, в цьому жахливому списку є і черкащани: Ігор Грушецький, Микола Ракшанов, Василь Сергієнко.

Також Володимир Лимаренко-Полянський додав, що у реєстрі країн, небезпечних для журналістів, Україна опинилась на третьому місці після Сирії і Палестини.

Відомий черкаський журналіст Вадим Комаров наголосив:

- Владі не цікаво розслідувати справи тиску на журналістів. Сама система не бажає відкривати правду людям. І дай Бог, щоб журналісти не ставали ціллю злочинців.

Редактор газети «Черкаський край» Тетяна Калиновська розповіла, для чого журналісти кожного року проводять цю акцію:

- Кожного року ми в цей день збираємось разом, щоб привернути увагу до проблем журналістики в Україні. Це акція не політична, це акція професійної солідарності журналістів, - наголосила пані Тетяна.

Вона також поділилась розчаруванням, що цю акцію не надто активно підтримали представники влади, хоча депутати облради були запрошені.

Відтак, підтримали журналістів лише колишній нардеп Леонід Даценко, депутати облради Вадим Гайович та Валентина Коваленко.

Пані Валентина сказала, що розуміє роботу журналістів, бо теж говорить правду і від цього страждає.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+15 #1 007 16.09.2016 17:31
Даценко і Коваленко журналісти іще ті. Валентина взагалі уморила "що розуміє роботу журналістів, бо теж говорить правду і від цього страждає" :lol: :lol: :lol: Люди добрі у Вас совість хоч трохи залишилась?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100